Blogg

Hårdmetallverktyg 

Johan, 18/6-2019

Sollex har till en fantastisk kund levererat hårdmetallverktyg enligt kundritning med extrema toleranser. Måtten på verktyget har mätts i exakta hundradelar med toleranser ner till fem tusendelar (+0/-0,005 för att vara exakt). Likadant har ytjämheten Ra 0,01 tangerat det extrema. I projektet har Sollex levererat unika mätprotokoll där vi mätt upp verktygets toleranser och ytjämnhet. 

I detta projekt har Sollex verkligen lyckats med att ta fram kundunika hårdmetallverktyg med extrema mått, toleranser och ytjämnheter. Vi är stolta och glada över våra fina knivar och kan nu konstatera att vi även kan göra verktyg i hårdmetall.
Specialleverans av 619X

Johan, 12/6-2019

Idag har vi speciallevererat en större mängd av 619X, som är ett specialframtaget knivblad baserat på Martors originalkniv som tyvärr inte finns längre. Sollex 619X är helbelagt med zero-friction beläggning.
Extrablad till mattkap

Johan, 31/5-2019

Ibland får Sollex frågan om extrablad till mattkap. Sollex knivblad 975-2H passar utmärkt för mattkapen på bilden.
Vårmöte i patologi

Johan, 15-17/5-2019

Linköping bjuder på vår i full prakt tillsammans med vårmötet i patologi. Sollex ställer ut och demonstrerar vårt världsledande utskärningsverktyg Pathease som nu finns i fyra olika varianter. Alla perfekta för utskärningsarbete för patologi och histopatologi.
Plastteknik Nordic

Johan, 10/5-2019

Den här veckan tog Plastteknik Nordic plats på Malmömässan, och Sollex var självklart där! Det blev flera trevliga kundmöten, och mycket intressanta lärdomar från nordens främsta plastproducenter! Framtiden stavas hållbarhet!
Skomakarmässa i Jönköping

Johanna, 3/4-2019

Nu till helgen, den 6-7 april, är det dags för Nordens största skomakarmässa i Jönköping. Sollex kommer självklart att vara på plats tillsammans med Brunner, och ser fram emot många trevliga möten!
Fantastisk Feedback

Johan, 25/1-2019Pratade precis med underhållsansvarig på ett stort svenskt industriföretag. Förr använde de vanliga brytblad i sin process, som behövde slipas och bytas stup i ett. Sollex nya blad Z17 håller så bra att man på fyra månader har ännu inte har behövt byta ett enda blad.

”Vi är så himla nöjda med våra nya knivar men vi behöver inte beställa nya än på länge.”

Förutom att skära ut en gummiring så skär kniven i en underliggande skiva av masonit. Inte ens spetsen på Sollex knivar har tagit något stryk trots väldigt många skär i masoniten.

”Vi pratade om de nya knivarna i förra veckan och konstaterade att de var fantastiska”.
Välkomna till Sollex blogg

Johan, 1/6-2019

Välkomna till Sollex blogg!

Förmodligen den enda bloggen i världen specialiserad på knivar, knivblad och industrirakblad. Syftet med den här bloggen är att berätta om stora och små landvinningar inom den rakbladsvassa värld där Sollex verkar. 

Sollex grundades i Jönköping 1927 av Herman Falk som 19 år gammal byggde om källaren till rakbladsfabrik. Företaget är fortfarande ett familjeföretag och idag leder Johan Falk företaget.

Sollex erbjuder en mängd vassa knivar och knivblad för handverktyg. Likaså har vi ett fantastiskt brett sortiment av maskinknivar och industrirakblad för industriella maskiner. Vi levererar med stolthet både stora kvantiteter av vanliga knivar och enstaka specialutvecklade knivar till världens mest krävande kunder. 

De senaste åren har vi utvecklat Sollex förmåga att tillverka specialdesignade knivar och knivblad efter kunders ritningar. Vår kunskap om knivar, knivblad och industrirakblad återfinns i all olika branscher och verksamheter över hela världen.

Välkommen till världens vassaste blogg!

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.