Sollex AB har rating AAA (högsta kreditvärdighet) i Bisnodes kreditvärderingssystem tre gånger i rad 2021-09-28

AAA

Igen har Sollex AB tilldelats rating AAA (högsta kreditvärdighet) i Bisnodes kreditvärderingssystem

Sollex, leverantör av knivar och blad får AAA-betyg 2020

AAA 2020

Sollex har AAA rating hos Bisnode

Sollex blades for film and foil - AAA rated 2019

AAA 2019

Sollex har AAA rating hos Bisnode

Johan Falk

AAA - Högsta kreditvärdighet [2023]

Sollex har tilldelats rating AAA i Bisnodes kreditvärderingssystem

2023-09-25

Återigen har Sollex belönats med det högsta kreditbetyget AAA. AAA är det bästa kreditbetyg ett Svenskt aktiebolag kan uppnå. s Sollex omsätter 7.1 miljoner, har varit verksamt i 96 år och har fina nyckeltal om är väsentligt över branschens genomsnitt.

Det är mycket få bolag som har AAA-rating. Vi på Sollex är stolta över vårt höga kreditbetyg. Det baseras på Bisnodes kreditvärderingssystem som betygssätter företags betalningsförmåga utifrån en mängd beslutsregler.

Alla Sollex nyckeltall är över branschens. Alla kan inte få AAA vilket betyder att Sollex  gör det bäst i branschen. Enligt Bisnode kan vi alltså slå oss på bröstet och vara stolta över vår verksamhet.  Sollex fungerar alltså oavsett Pandemi, krig och en orolig omvärld.


2023-01-16

Sollex AB har betyget AAA (högsta kreditvärdighet) i Bisnodes kreditvärderingssystem 4 gånger i radSollex har försvarat det högsta kreditbetyget AAA. AAA är det högsta kreditbetyg ett aktiebolag kan få. Kraven för högsta kreditvärdighet är att företaget omsätter mer än 2 miljoner, har varit verksamt i minst 10 år och har nyckeltal som är väsentligt över branschens genomsnitt.

Sollex är ett av mycket få svenska aktiebolag som har AAA-rating. Företag och personal är stolta över vårt höga kreditbetyg. Det baseras på Bisnodes kreditvärderingssystem som betygssätter företags betalningsförmåga utifrån en mängd beslutsregler.

Alla företagets nyckeltall är över branschmedianen. Alla kan inte få AAA vilket betyder att Sollex  gör det bäst i branschen. Enligt Soliditet kan vi alltså slå oss på bröstet och vara stolta över vår verksamhet.

_______________

2022-09-14

UC Guldsigill - Riskklass 5

Idag ringde Alexander på UC och berättade att Sollex i år igen förtjänas UC guldsköld: Riskklass 5 - Guldsigill. Detta betyder högsta nivå på kreditvärdighet. UC guldsköld är UCs högsta utmärkelse och betyder att företaget sköter allt från leverantörsfakturor, kund- och myndighetskontakter. Alla uppgifter lämnas in i tid.

Företag som klassificeras i Riskklass 5 bedöms ha högsta kreditvärdighet och de har 99,76% eller större sannolikhet till överlevnad. Enligt UC har Sollex riskprognos på 0,08% att hamna i konkurs eller på obestånd. Detta betyder enligt Alexander ”sann och god företagsanda”. Bankernas bedömning är att Sollex har högsta risklass 5. Nivå 5 med mycket liten risk. Gröna siffror på allt. Vinst, EBIT, kassalikviditet och soliditet är mycket över branschindex. UCs guldsigill är ett kvalitetsbetyg på en otroligt stark verksamhet. Över branschsnitt på många punkter enligt skatteverket och riksbanken.

_______________

2022-04-08

Branschledande av Nordic Market Data

2022 har Sollex utsetts till Branschledande av Nordic Market Data. Utmärkelsen baseras på Sollex omsättning, lönsamhet och kontinuerliga stabilitet. Branschen vi är ledande i är Järnhandelsvaror. 

_______________

2021-09-27

I år igen har Sollex AB tilldelats rating AAA (högsta kreditvärdighet) i Bisnodes kreditvärderingssystem.

Häromdagen ringde Steve från Bisnode och berättade de glada nyheterna. I år igen får Sollex Bisnodes AAA betyg. 1989 skapades Trippel-A ratingen från Bisnode. Det är Sveriges mest välkända kreditratingsystem. AAA är det högsta betyget för aktiebolag. Företaget måste ha funnits i minst 10 år, omsätta mer än två miljoner kr, ha ett eget kapital på minst 200 000 kr, ha en revisor och nyckeltal som är väsentligt över branschens genomsnitt. Sollex AB har varit AAA-ratade sedan 2018. Av Sveriges totalt 1.1 miljoner bolag är 585 000 aktiebolag. 4,7% av dessa får betyget AAA. Men det är endast 2,4% som bibehåller AAA betyget från föregående år såsom Sollex har gjort. Det visar på att Sollex AB är både väletablerat och välskött. 

_______________

2020-11-09

Sollex AB har återigen tilldelats rating AAA (högsta kreditvärdighet) i Bisnodes kreditvärderingssystem.

I torsdags ringde Steve från Bisnode och berättade de fantastiska nyheterna. Sollex har återigen tilldelats Bisnodes AAA betyg. Trippel-A ratingen från Bisnode har funnits sedan 1989 och är Sveriges mest välkända kreditratingsystem. AAA är det högsta betyget för aktiebolag. Företaget måste ha funnits i minst 10 år, omsätta mer än två miljoner kr, ha ett eget kapital på minst 200 000 kr, ha en revisor och nyckeltal som är väsentligt över branschens genomsnitt. Sollex AB har varit AAA-ratade sedan 2019-11-26, en rating som endast 3% av Sveriges företag har (38 618 st). AAA betyget visar på ett övertygande sätt att Sollex AB är både väletablerat och välskött.

_______________

2020-05-29

Sollex AB har rating AAA (högsta kreditvärdighet) i Bisnodes kreditvärderingssystem.

Sollex AB har den 17 december 2019 rating AAA (högsta kreditvärdighet) i Bisnodes kreditvärderingssystem. Att vara ett kreditvärdigt företag är ett bevis på att företaget är stabilt, har nöjda kunder och arbetar med bra leverantörer. Bisnodes kreditvärderingssystem belyser och utvärderar företag på 2500 punkter relaterat till ekonomi, bokslut och betalningsförmåga. För Sollex del har i synnerhet kassalikviditet, balanslikviditet och soliditet stärkts vilket gett det högsta kreditbetyget. Ca 2% av Sveriges företag har högsta kreditvärdighet AAA och ca 6% av Sveriges företag har rating AA. 

På 1930-talet fanns det 36 rakbladsfabriker i Sverige. Idag 2020 finns det bara två stycken kvar. På en vansinnigt konkurrensutsatt marknad tycker vi att det är mycket kul och stimulerande att Sollex fått det fina kreditbetyget. 

_______________

2019-12-16

Sollex har högsta kreditvärdighet AAA

Företaget grundades 1927 och har alltså mer än 10 års historik vilket är ett krav för AAA. Sollex soliditet har förbättras och är nu 50,1% gentemot branschens medelvärde på 45. 2019 hade endast 2% av alla Sveriges företag trippel A i kreditvärdighet. Bisnode berättar att många företag försvunnit och undrar vad Sollex gör som inte andra kan?

_______________

2018-11-04

AAA rating till Sollex

Sollex bedöms ok på 2500 olika kontrollpunkter i ekonomi, bokslut och betalningsförmåga. Sollex presterar över branshmedianen där endast 2.4% har AAA rating. 30% av alla Sverige företag är dessutom inte kreditvärdiga.

_______________

2013-12-04

Sollex har AA rating

6% av Sveriges företag har AA som kreditvärdighet och 3% har AAA. På kassalikviditet och balanslikviditet ligger Sollex något under branschgenomsnittet. Sollex har 197 medans branschen 225. Detta behöver förbättras för att få AAA som är den högsta kreditvärdigheten.Johan Falk

Expert på knivar, knivblad och industrirakblad

Sollex AB

T: 035 -15 75 00 #1

W: www.sollex.se

SOLLEX - Cutting edge performance

Sollex utvecklar och marknadsför ett världsledande kvalitetssortiment av knivar, knivblad och industrirakblad för professionella användare. Sollex har ägts och drivits av familjen Falk i fyra generationer sedan 1927.JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.