Om SollexSollex cirkulära underknivar, överknivar, krossknivar, tallriksformade knivar, tandade knivar för papper, kartong, plastfilm, förpackningsskärning

Konvertering

Knivar för granulering, pelletering av plast - Sollex maskinblad för plasttillverkning, filmblåsning, plaståtervinning, regranulering

Plaståtervinning

Sollex industriella rakblad för skärning av plastfilm, folie under tillverkning och konvertering - Hundratals Sollex industriella knivar och rakblad

Plastfilmstillverkning

Sollex erbjuder maskinknivar för skärning av förpackningar, papper, gummi, plast, film, kartong - specialtillverkade maskinknivar för olika indistrier

Olika Användningsområden

Sollex knivar och blad för moderna digitala skärsystem och plottrar som Zund, Summa, Gerber, Atom som används för tillverkning av etiketter, skyltar, banderoller, annonsering

Etiketter & Skyltar

Sollex extra knivblad för knivar som 60 mm knivblad, tandade knivblad, 9 mm/18 mm brytblad, krokblad för bygg- och delfinknivar - Hög kvalitet och hållbarhet

Knivblad för Handknivar

Sollex spetsade blad för skärning av gummi, plast och kartong

Spetsiga Knivar för Hålstansning

Säkerhetsknivar och ersättningsblad för en säkrare arbetsmiljö - Köp Martor, Klever, Skivknivar från Sollex

Knivar för Säkrare Arbetsmiljö

Sollex - Cutting edge performance

Sollex är en kundfokuserad leverantör av knivar, knivblad och industrirakblad med hög prestanda och konkurrenskraftiga priser, och som gör sitt bästa för att lösa kundens behov på bästa sätt. Vårt uppdrag är att optimera skärprocesser med prestanda och hållbarhet runt om hela världen. Vi delar gärna med oss av vår gedigna expertis i valet av rätt produkt till rätt ändamål. Sollex grundades 1927. I mer än 95 år har vi levererat högkvalitativa knivar och rakblad. 

Sollex tror på teknik, kvalitet och service i kombination. Därför envisas vi med att fortsätta tillverka våra verktyg av kvalitetsmaterial i Sverige och Tyskland. Vi tror också att du som använder våra produkter föredrar känslan av ett äkta kvalitetsverktyg som tål tidens tand och som fungerar. Våra blad håller längre än andra och pengar kan sparas i det långa loppet. Sollex lagerhåller samtliga produkter vilket garanterar dig snabba leveranser. 

Våra produkter passar utmärkt för en lång rad tillverkare av t.ex.

 • Plastfilm och folie
 • Metall- och aluminiumfolie
 • Flexibla förpackningar
 • Papper och wellpapp
 • Medicinska och farmaceutiska produkter
 • Återvinning av plast
 • Gummi
 • Non-woven
 • Batterier

Våra värderingar

Oslagbar kvalitet. Ett personligt och ödmjukt bemötande. Snabba leveranser. Bra priser. 

På samma sätt tänkte Herman Falk när han grundade Sollex i en källare i Halmstad för 95 år sedan. Men för att fortsätta vara framgångsrik räcker det inte att luta sig mot en lång tradition. Man måste också hålla hög innovationstakt, oavsett om det gäller teknik, kvalitet eller service. Sollex strävar efter att plocka de bästa bitarna ur historien men vi siktar på framtiden. Med tanke på våra kunders reaktioner år efter år, vågar vi påstå att vi har lyckats.

Johan Falk SOLLEX med tre meter lång tandad maskinkniv - Sollex BloggSOLLEX TROVÄRDIGHET

SOLLEX FOKUSERAR PÅ BUTIKSÅTERFÖRSÄLJARE I SVERIGE

 • Sollex sätter kunden i fokus oavsett var han eller hon befinner sig
 • Sollex kunder finns huvudsakligen i hela Sverige
 • Sollex fokuserar på butiksåterförsäljare
 • Sollex levererar dagligen knivar, knivblad och industrirakblad runt om i Europa
 • Sollex levererar även industrirakblad till industrier i USA, Mellanöstern och Asien
 • Flexibla priser beroende på kvalité och kvantitet

SOLLEX ERBJUDANDE

 • Sollex utvecklar och marknadsför ett världsledande kvalitetssortiment av knivar, knivblad och industrirakblad för professionella användare.
 • Kundfokuserad approach med lösningar för distributörer, grossister, återförsäljare, industrier och hantverkare.
 • Logistik- och ingenjörsföretag som levererar kundspecifika verktyg
 • Global leverantör med kunder i Småland, Europa och tre kontinenter till

SOLLEX LEVERANSPRECISION

STÖRSTA och MINSTA KNIVSollex Logo - så här har Sollex utvecklats under årens lopp från 1927 till 2021Historien om Sollex: Från skäggstubb till rymdteknik  

År 1927 byggde den nittonårige Herman Falk om sin källare till en komplett fabrik som gjorde enastående rakblad. Att affärerna blomstrade var ingen slump – dessförinnan hade han gjort noggranna studier av tillverkningsmetoder, slipteknik och stålkvaliteter.

Under 50-talet, i samband med att rakhyvlar endast blev kompatibla med sina egna blad, gick många av Sveriges rakbladstillverkare i konkurs. Herman valde istället att starta tillverkning av industrirakblad genom en speciell teknik: dubbelslipning och blålackering. Drygt sextio år senare är dubbelslipade och blålackerade industrirakbladet alltjämt en av våra storsäljare. Sollex industrirakblad är också en viktig anledning till att vi har behållit en ledande ställning som en av de två svenska rakbladstillverkare som finns kvar.

På 60-talet lanserades Suveränbladet och Suveränkniven, som används för precisionsskär för hand. Tio år senare kom krokbladet. Tack vare detta smarta blad får golvläggare än idag oöverträffade möjligheter att skära med mindre kraft, samtidigt som underlaget skyddas. I mitten av 80-talet var Sollex en pionjär inom titanbeläggning av knivbladseggar. Sollex keramiska beläggning som lanserades under 90-talet förlänger bladets hållbarhet flera gånger om, något som fortfarande sparar mycket värdefull tid inom plasttillverkande industri.

År 2011 blev Sollex byggkniv ”bäst i test” i tidningen Byggnadsarbetaren och året därpå firade vi 85 årsjubileum genom att lansera knivbladen Sollex Pro och Sollex Pro Titan för byggnadsarbetare.

Idag drivs Sollex av Johan Falk, den tredje generationen Falk. Huvudkontor och lager ligger i Malmö. Vi är specialiserade på knivar, knivblad och industrirakblad med olika egenskaper för varierande ändamål, samt verktyg för dessa.

När vi utvecklar våra produkter är det användaren som är i centrum. Vi inspireras även av rymdteknik i jakten på produkter som inte kan slitas ned. Genom att lyssna på våra användare kan vi skapa enastående produkter, gjorda för verkliga proffs. På samma sätt tänker vi fortsätta att arbeta i framtiden.

Sollex tidslinje - historia i siffror 1927 - 20211927 grundar Herman Falk 16 år gammal Rakbladsfabriken Sollex i sina föräldrar källare i Halmstad.

Herman Falk grundade Sollex 1927

Efter 56 års trogen tjänst avlider Herman och överlämnar till sin svärdotter Elisabeth Falk - Sollex blogg

Elisabeth Falk tog över Sollex 1984

Sollex annons under 50tal - utkast för att publicera

Rakbladsreklam från 1930

Sollex Rakblad - Klingan, Rakalätt, Suverän varumärken - Historia

Sollex butiksförpackningar med rakblad från 1940

Rakblad - Sollex Historia - Om oss

Sollex vackra inslagna rakbladsförpackningar från 1940Välkommen att kontakta oss med dina frågor:

Kundtjänst och order: order@sollex.se

Telefon:  035-15 75 00

Företagsnamn: Sollex AB

Adress: Box 5161,  200 71, Malmö,  Sverige

Hitta oss på sociala medier:

Sollex Banner Slogan Bild Om oss

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.