Läs om hur man öppnar tejpad kartong på bästa sätt - Sollex tipsar
Johan Falk

Knivar för att öppna tejpade kartonger [Video]

Läs om hur man öppnar tejpad kartong på bästa sätt

Klever Xchange säkerhetskniv har en tejpskärare på handtaget för att öppna tejpade lådor - SollexTrixet med att öppna tejpade kartonger är att endast skära i tejpen med en foliekniv eller pelikankniv.  

Använd knivbladet för att skära upp tejpen på sidan av kartongen och sedan kan du pressa upp tejpen över öppningen. Det blir då mycket effektivare och säkrare att öppna tejpad kartong jämfört med andra knivar. Undvik alltid att skära i kartongen utan enbart i tejpen.

Fördel med att använda en säkerhetskniv, foliekniv eller pelikankniv till att öppna tejpad kartong är att du skyddar innehållet när du skär eftersom knivbladet är vinklat uppåt istället för inåt innehållet i kartongen. Knivbladet kommer alltså inte åt innehållet i kartongen. Ytterligare en fördel med att använda säkerhetskniv, foliekniv eller pelikankniv när man öppnar tejpad kartong är att det är säkrare för användaren eftersom man rent praktiskt inte kan skära sig på kniven.

När du har tagit ut innehållet i den öppnade kartongen, vänd på kartongen och skär upp tejpen på undersidan. Sedan är det bara att vika ihop kartongen så att den tar minimalt med utrymme i kartongåtervinningen.

Effektiva Metoder för att Öppna Tejpade Kartonger

När du står inför uppgiften att öppna en tejpad kartong är rätt verktyg avgörande. Här förklarar vi hur du använder folieknivar och pelikanknivar för att göra detta både säkert och effektivt.

Steg-för-steg Guide:

  1. Välj Rätt Verktyg: Använd en säkerhetskniv, foliekniv eller pelikankniv. Dessa knivar är utformade för att minimera risk och skydda kartongens innehåll.
  2. Öppna Kartongen: Börja med att skära upp tejpen på sidan av kartongen. Använd knivbladets riktning för att endast skära i tejpen utan att skada kartongen eller innehållet.
  3. Ta Ut Innehållet: Efter att ha öppnat kartongen och tagit ut innehållet, skär tejpen på undersidan för att förbereda kartongen för återvinning.
  4. Återvinning: Vik ihop kartongen längs med skårorna för att den ska ta minimalt med plats i återvinningen.

Martor Secumax 350 skadar inte varor i lådorna vid skärning av tejp - Sollex BloggDessa produkter rekommenderar vi att använda för att öppna tejpade kartonger:

Säkerhetstips

För att utöka instruktionerna om hur man bäst öppnar tejpade kartonger, särskilt för personer som arbetar inom lager, posthantering eller sorteringsavdelningar, kan man införa några specifika tekniker och verktyg som underlättar denna process:

  • Håll alltid kniven vänd bort från kroppen när du skär.
  • Använd knivens säkerhetsmekanism när den inte används.
  • Lär ut tekniker för att skära tejpen på ett sätt som minskar risken för belastningsskador. Det är viktigt att använda både händerna för att stabilisera kartongen och undvika att göra onaturliga rörelser med handleden.
  • Arrangera arbetsstationer så att knivar och återvinningsbehållare är lätt tillgängliga. Det minskar tiden för varje paket och ökar den totala effektiviteten.
  • Regelbunden träning i hur man hanterar och underhåller skärverktyg säkert är avgörande. Det bör inkludera rätt sätt att byta blad på och hur man förvarar verktygen säkert när de inte används.

Med dessa steg och tips kan du på ett säkert och effektivt sätt hantera tejpade kartonger, vilket sparar tid och skyddar både dig och kartongens innehåll.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.