Handla Sollex knivar, knivblad och industriknivar för över 3000kr - fÄ SwissTech Termoflaska pÄ köpet!
Johan Falk

Handla för över 3000kr - FÄ en gÄva

Sollex kör sommarkampanj 31/05 - 07/06/2023!

2023-05-31

Sollex sommarkampanj 2023 - Vinn SwissTech termoflaska - Blogg

Handla knivar, knivblad och industriknivar för över 3000kr - fĂ„ SwissTech Termoflaska pĂ„ köpet!

Vi har en kampanj dĂ€r du fĂ„r en mycket fin termoflaska frĂ„n SwissTech om du bestĂ€ller för mer Ă€n 3000kr. Oavsett vilka knivar eller blad du köper för 3000kr fĂ„r du en gĂ„va. Perfekt för fikat pĂ„ jobbet eller pĂ„ fritiden.

Kampanjen gÀller fram till den 7 juni 2023 eller sÄ lÀnge lagret rÀcker.

_______

2022-04-06

I PĂ„sk kör Sollex tre smĂ„ kampanjer! 

Ladda ner PDF:en med villkoren

GolvpÄskkampanj

Titanbelagda Krokblad - golvlÀggares favorit!   Köp 100st 10pack med krokblad och fÄ 10% rabatt!

Titanbelagda Krokblad - golvlĂ€ggares favorit! 

Köp 100st 10pack med krokblad 10PT och fĂ„ 10% rabatt! 

GolvlĂ€ggarfavoriten Sollex 10PT PRO titan har titanbelagda eggar för extra hĂ„llbarhet och prestanda. Tack vare eggens titanbeläggning är Pro Titan det ultimata svaret för dig som jobbar med linoleummattor och mattor som innehåller cormant. Levereras i exklusiv metallförpackning.

TakpÄskkampanj

Robust byggkniv 2000 för Bygg- och Takproffs - BĂ€st-i-test! 

Köp 20st knivar och fĂ„ 10% rabatt! 

Sollex bÀst-i-test-kniv för takproffs. Perfekt för arbete med handskar utomhus. Robust, rejÀl och vÀldigt praktisk för bladbyte. Byggkniv 2000 levereras med ett tillhörande plasthölster för att skydda anvÀndaren

Industrikampanj

Martor sĂ€kerhetskniv Secunorm 500 eller skĂ€rmatta för Industri! 

BestĂ€ll för 1 500 kronor och fĂ„ en sĂ€kerhetskniv eller skĂ€rmatta gratis. 

För att arbeta sÀkert i industrimiljö bör du anvÀnda sÀkerhetskniv, skÀrmatta och blade box. Martor Secunorm 500:s automatiska bladÄterdragning garanterar en hög sÀkerhet mot snittskador. SÄ snart du har börjat skÀra tar du bort tummen frÄn reglaget. Vill du skÀra utan att skada ytor? Inga problem. För att skÀra papper, kort, film osv. Àr det bÀst att anvÀnda en högkvalitativ Martor-skÀrmatta.

Nu fÄr du en riktigt bra sÀkerhetskniv eller en skÀrmatta om du bestÀller för mer Àn 1500kr.

GÀller sÄ lÄngt lagret rÀcker from 8/4 tom 18/4. Fri frakt som vanligt över 950kr.

Missa inte chansen, kontakta vĂ„ra försĂ€ljare för mer information. BestĂ€ll via webbsiddan eller hör av er till Sollex kundtjĂ€nst: 035-157500

Roliga Ă€gglekar under PĂ„sken 

Sollex har sammanstÀllt en lista över roliga pÄsklekar som du kan spela med familjen.

PĂ„skfĂ€rglĂ€ggsbok đŸŁ

Vad vore vĂ€l pĂ„sk utan lekar och skoj? Allt ni behöver Ă€r ladda ner och skriva ut en fĂ€rglĂ€ggningsbok med pĂ„skĂ€gg för barn hĂ€r.

Efter fastan, nÀr det fanns gott om Àgg att leka med. Du kan spela följande spel med dina barn eller med vÀnner:

Att blĂ„sa Ă€gget 

Det Àr nödvÀndigt att förbereda ett Àgg för spelet. Gör det genom att göra ett litet hÄl i det rÄa Àgget och hÀll ut innehÄllet. Skölj skalet frÄn insidan. Det Àr bra om Àgget Àr mÄlat och fÀrgat, eftersom det ska vara ett riktigt pÄskattribut! Vi placerar det tomma Àgget i mitten av bordet. Alla gÀster - barn och vuxna - sÀtter sig runt bordet sÄ nÀra varandra som möjligt och delar upp sig i tvÄ lag. Vid tre eller fyra börjar ett av lagen blÄsa pÄ Àgget. Varje spelare försöker blÄsa den till den motsatta Ànden av bordet sÄ att den till slut faller ner pÄ golvet. Det andra laget mÄste stÄ emot och göra sitt bÀsta för att blÄsa Àgget mot sina motstÄndare. Vem lyckas blÄsa bort Àgget frÄn bordet?

Äggjakt 

Vuxna gömmer pÄskÀgg i ett rum eller bland buskar och trÀd. Barnen letar efter dem och lÀgger dem i korgar. Vem samlar flest Àgg? Du kan gömma Àgg av kartong, papper eller plast med överraskningar. För att fÄ en överraskning mÄste du hitta Àgget.

Äggrullning 

I SkĂ„ne finns en strandvall som kallas Ägga-backarna. DĂ€r var det tradition att ta ett hĂ„rdkokt Ă€gg och kasta sĂ„ lĂ„ngt man kunde. Det som sedan rullar lĂ€ngst ner för backen vinner.

Äggpickning 

TvÄ tÀvlande hÄller var sitt hÄrdkokt Àgg i handen och knackar det mot den andras. Den vars Àgg inte spricker vinner tÀvlingen.

Intressant fakta om pĂ„skharen 

Intressant fakta om pĂ„skharen - en pĂ„sksymbolMĂ„nga funderingar finns om varför pĂ„skharen Ă€r en av de viktigaste symbolerna för pĂ„skhelgen och varför den kommer med Ă€gg.

PĂ„skharen uppkom nĂ€r man sĂ„g fel pĂ„ gamla tyska illustrationer av det bibliska pĂ„sklammet. PĂ„sklammet sĂ„g ut som en hare. PĂ„skharen som kommer med eller gömmer pĂ„skĂ€gg till barnen Ă€r ursprungligen en tysk tradition frĂ„n 1600-talet. PĂ„ 1850-talet tyckte tyska godis- och leksakstillverkare att pĂ„skharen var en bra anekdot för att öka försĂ€ljningen. PĂ„skharen kom till Sverige pĂ„ 1900-talet frĂ„n Tyskland, men har inte riktigt fĂ„tt fĂ€ste. Kycklingar och Ă€gg Ă€r ett vanligare pĂ„skmotiv Ă€n haren.

Ett annat spĂ„r Ă€r att man en gĂ„ng i tiden trodde att harar var hermafroditer och kunde para sig utan att förlora sin oskuld. DĂ€rför blev pĂ„skharen Ă€r en symbol för Maria. Ägget blev en symbol för Ă„terfödelse. Den röda fĂ€gen var Kristus blod.

Svenska kyrkan ser pÄ harar som en symbol för fruktsamhet och nytt liv tack vare sin höga fertilitet. Haren kopplas till vÄren och det nya livet. Förr i tiden tyckte man att harar saknade ögonlock och dÀrför aldrig sover. Haren var en symbol för Jesus som inte sjönk ner i en evig sömn nÀr han dog.________________

2021-06-22

Glad midsommar 2021!

Det Àr Àntligen dags för jordgubbar, sill, sol och att klÀ midsommarstÄngen. HÄll fortfarande avstÄnd sÄ firar vi midsommar med nÀra och kÀra liksom alla andra Är.

Veckan innan midsommarafton hÄller Sollex öppet som vanligt mÄndag till torsdag. Fredag har vi stÀngt.

Vi önskar alla kunder, leverantörer, medarbetare och samarbetspartners en riktigt fin midsommarhelg.

Glad Midsommar,

SOLLEX


2020-12-31

Gott nytt 2021!

Bort med det gamla trista 2020 och in med nya glada 2021.

Sollex önskar kunder, leverantörer och medarbetare Gott Nytt 2021!


2020-10-30

Full fart pĂ„ Sollex Ă€nda in i Halloween. 

Var riktigt noga med att vÀlja Sollex knivar nÀr du skÀr till din pumpa.


2020-08-17

Efter en fantastik sommar Àr vi tillbaks i full styrka pÄ Sollex.

Vi satsar pÄ en fin höst och Àr pigga och utvilade.

Vi kommer att lansera ett batteri med nya produkter och kommer hÄlla oss rakbladsvassa Ätminstone Ànda till jul.


2020-06-19

Glad midsommar önskar Sollex!

Dags för Snaps och Sill.


2020-01-01

Nytt Är och nya möjligheter!

Gott nytt Är önskar Sollex!


BĂ€sta HĂ€lsningar,

Johan Falk

Expert pÄ knivar, knivblad och industrirakblad

Sollex AB

T: 035 -15 75 00 #1

SOLLEX - Cutting edge performance

Sollex utvecklar och marknadsför ett vĂ€rldsledande kvalitetssortiment av knivar, knivblad och industrirakblad för professionella anvĂ€ndare. Sollex har Ă€gts och drivits av familjen Falk i fyra generationer sedan 1927.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.