Högkvalitativa rakblad för skärning av plastfilm i skärmaskiner och upprullare - Sollex Blog
Aleksandra

Högkvalitativa Rakblad för Skärning av Plastfilm

Skärning & Konvertering av Plastfilm

Att skära är en av de viktigaste processerna för plastfilmstillverkning och innebär att en plastfilm skärs till rullar eller smalare remsor. Skärning av plastfilm utförs oftast i slutet av plastfilmprocessen och kan ske in line eller i en separat konvertering (när en tillverkad rulle skärs till mindre rullar). För att skära plastfilm krävs industriella rakblad eller cirkelknivar och speciella skärmaskiner som är utformade för att konvertera plastfilm. 

Industrirakblad för Plastfilmskärning

Industriella rakblad för skärning i omrullningsmaskiner - Sollex blogg

När det gäller skärning med rakblad erbjuder Sollex följande industrirakblad för konvertering och att skära film:

Slitterblad. Rakbladen har raka eller rundade hörn. Tjockleken på dessa rakblad är 0.20 mm och 0.40 mm. Bladens mått är 57x19mm.

Trehålsblad. Även dessa industriella rakblad finns med raka och rundade hörn. Måtten är 43x22 mm och bladens tjocklek varierar från 0.10 mm till 0.40 mm beroende på vilket material plastfilmen att skära är gjord av.

Injektorblad. Dessa är små industriknivar som vanligtvis har måtten 38x8x0.25 mm. De har 2 hål för montering i knivhållare i slitter-maskinen.

Skärning med industrirakblad ger ett så rent snitt som möjligt om du väljer rätt industrirakblad för din specifika tillämpning.

Sollex industriella rakblad för skärning av plastfilm, folie under tillverkning och konvertering - Hundratals Sollex industriella knivar och rakbladSollex erbjuder högkvalitativa rakblad för industriell skärning som konverterar och skär de vanligaste typerna av plastfilm som PE, LDPE, HDPE, PET, PA, CPP, EVA, PVC, BOPP, BOPET, aluminiumfolie, laminerade filmer och många andra.

Prova gärna Sollex knivar med Zero Friction. Z-rakblad passar utmärkt för tunn sträckt film utan tillsatser. För film med tillsatser, t.ex. vita pigment, prova industrirakblad av typ K som står för keramisk beläggning. Ett vanligt rakblad med TiN-beläggning av typ T kan användas i ett brett urval av applikationer.

PP med tillsatser (t.ex. kalciumkarbonat) är riktigt krävande för bladet. Skärning av sådan film kräver extrem prestanda och hållbarhet. Sollex V-industrirakblad, t.ex. 5V, kan fungera i extrema fall. Normal PP utan tillsatser bör fungera med Sollex K- och Z-blad. C-blad håller skärpan ännu längre eftersom de är självslipande. Men C-kvaliteten är också lite ömtålig. Sollex X-kvalitet fungerar om något mellan V och K behövs.

De flesta av Sollex industrirakblad levereras i en så kallat partner pack. En förpackning som är väl anpassad för industriell produktion. Rakbladen ligger ovanpå varandra på två spjut i en plastförpackning. Skärbladens kanter kommer inte i kontakt med förpackningen. För användaren är det lätt att se hur många rakblad som finns kvar eftersom locket på förpackningen är tillverkat av genomskinlig plast.

Beställ högkvalitativa rakblad för plastfilm produktion

Trehålsblad 2-013-X, 2-020-X, 2-030-X - Helt kerambelagt rakblad för användning i industriell plastfilmsproduktion - SOLLEX.SESollex har det största utbudet i Europa av industrirakblad för skärning och konvertering av plastfilm. Vi har alla typer av industriknivar, runda och raka trehålsblad och injektorblad i lager. På grund av de många olika användningsområdena erbjuder vi alla dessa typer av rakblad i ett brett sortiment av tjocklekar, material, ytbeläggningar och former. Vi erbjuder leverans samma dag på bästsäljande industriella rakblad och slitterblad från vårt lager i Malmö i Sverige. Läs våra villkor för beställning och leverans här.

Vi försöker att ge råd och tips med att välja rätt industrirakblad för bästa skärprestanda och resultat! Vi erbjuder inte bara rakblad i kolstål, rostfritt stål och volframkarbid, utan även rakblad med keramiska beläggningar, titanbeläggningar och zero-friction beläggningar.

Våra kunder är ledande tillverkare inom plast- och flexibla förpackningsindustrin och förlitar sig på att vi har rätt industriknivar och rakblad. 

Om du inte hittar det blad du behöver kan Sollex tillverka industriknivar och rakblad efter din ritning eller för att passa dina behov. Om du har några frågor om våra industrirakblad är du välkommen att kontakta oss på +4635-15 75-00 eller info@sollex.se.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.