Kniven av typen Martor 614 är slipad på de två kortsidorna för att skära material i horisontell riktning - Läs mer om kniven i Sollex blogg
Aleksandra

Martor 614 eller Sollex 950V trapetsblad ❘ Specialdesign

Bladets design, jämförelse med andra blad, fördelar, egenskaper

Martor 614-bladet - ett speciellt trapezoidblad med 2 korta skärande sidor

Martor 614 skiljer sig från ett vanligt trapetsblad genom att det har två skärande sidor i stället för en lång nedre sida som är slipad för skärning - Sollex bloggSollex 950V eller även känd som Martor 614 är ett trapetsblad med slipning på bladets korta vinklade sidor. Det är en tvåkantig, enkelsidig, dubbelfasad kniv för industriellt bruk. En Martor-kniv skiljer sig från en vanlig trapetskniv genom att den har 2 sidor av trapetskniven i stället för 1 lång nedre sida slipad.

Med tanke på att angreppsvinkeln för denna kniv är 38 grader i förhållande till det material som ska skäras, är den idealisk för att skära materialet på tvären. Tack vare bladets robusta låsningsmöjligheter behöver du inte trycka det mot bladet som med de flesta andra typer av blad. På så sätt uppnås en klar utrymmesfördel jämfört med vanliga knivar.

Skärprestandan hos Sollex 950V eller Martor 614 industriella förpackningsknivar är ganska specifik. Den kräver inte särskilt hög hastighet, men tack vare den ensidiga dubbelslipningen får man ett mycket fint snitt, som lämpar sig för att skära bort överskottsmaterial när man sammanfogar materialrullar i förpackningsmaskiner.

Genom sin design och prestanda fungerar detta trapetsblad på ett elegant sätt. För förpackningsknivar är dock hållbarhet den viktigaste frågan för problemfritt underhåll.

Det speciella med denna maskinkniv är att den har två skärsidor, vilket gör att man kan skära materialet samtidigt som kniven gör horisontella snitt och rör sig framåt och bakåt. 

Denna 950V-kniv är också tillverkad i hårdmetall av högsta kvalitet, vilket garanterar en lång livslängd med hög skärpa och slittålighet. 

Martor upphör med 614 och Sollex börjar med 950-knivbladet

Martor 614.50 / Sollex 950 trapetsblad - Köp specialtillverkade maskinknivar från SollexDet tyska säkerhetsknivföretaget Martor har tillverkat en trapetskniv som heter 614. Martor-knivar för förpackningsmaskiner har varit välkända under lång tid. Men 2014 beslutade Martor att avveckla många industriknivar tillsammans med Martor-kniv nr 614 och börja fokusera på säkerhetsknivar.

Efter ett antal förfrågningar började dock Sollex tillverka samma blad för att stödja kunder som hade förlorat sin enda leverantör. Sollex är alltså det enda företag som fortfarande tillverkar denna högkvalitativa trapetsformade blad för industriellt bruk. Dessutom är vi den enda leverantören som belägger Martors industriella blad nr. 614 med keramisk beläggning för extra lång hållbarhet.

Användning av Martor 614 eller Sollex 950V trapetsblad

Denna kniv är typiskt utformad för att placeras i en maskin för att skära materialbanor i tvärgående riktning. Den är inte avsedd för att skära material i längdriktningen. Materialen kan vara plastfilm eller pappersliknande material.

Köpare av Sollex 950V eller Martor 614 är maskinbyggare eller förpackningstillverkare. Den har ingen användning utanför industriell tillverkning. Kunderna har varit Europas största förpackningsföretag samt maskintillverkare i Sverige, Baltikum, Sydafrika och Tyskland.

Hur man köper Martor specialblad 614 för industriellt bruk

Sollex är leverantör av olika kundspecifika blad och industriknivar. Vi kan säga att vi har stor erfarenhet av att tillverka blad specifikt för olika förpackningsmaskiner. Martor 614 trapetsblad är ett exempel på ett industriellt specialblad för förpackningsindustrin. Den gör ett utmärkt jobb när det gäller att tvärskära materialbanan. 

Om du behöver specialanpassade industriblad är Sollex en betrodd tillverkare av knivblad i Sverige. Vårt företag startades 1927 och vi är specialiserade på blad för automatiska förpackningsmaskiner. Vi tillverkar blad som 950V eller Martor industriblad nr. 614 för företag som tillverkar och underhåller förpackningsmaskiner.

Om Sollex maskinknivar och indutsrirakblad

Våra maskinknivar och rakblad av industriell typ är tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål med olika beläggningar på bladens kant eller sida. Vissa blad tillverkar vi i solid volframkarbid eller keramik. Om du inte hittar det blad du söker kan Sollex tillverka industriknivar och rakblad enligt din ritning eller dina behov. Kontakta oss gärna på +4635-15 75-00 eller på info@sollex.se om du har några frågor om våra industriella rakblad.

Om författaren Johan Falk är expert på knivar och blad och VD för Sollex. Du kan kontakta honom direkt på: 0046 708 744 786 eller johan@sollex.se.

För allmänna försäljningsfrågor skicka ett e-postmeddelande till order@sollex.se eller ring oss på 035 15 75 00.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.