Nordbygg 2022 mässa - hållbarhet, energireducering och miljötänk - Sollex omdöme om mässan
Aleksandra

Nordbygg 2022 - hållbarhet, energireducering och miljötänk

Sollex vill dela med sig av de mest spännande intrycken från besöket

Nordbygg är Nordens största och mest dynamiska mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen och äger rum den 26-29 april 2022 i Stockholm. Sollex har varit på mässan och vill dela med sig av de mest spännande och intressanta intrycken från besöket.

Efter två års fördröjning är det full fart på Sveriges viktigaste byggmöte där ”Byggsverige” visar upp sig från sin bästa sida. Hållbarhet, energireducering och miljötänk är i mina öron ledorden för Nordbygg 2022. 

Tidigare års mäktiga ”Power tool street” har begränsats till en mindre uppgörelse för Bosch, Milwaukee, Makita och Metabo. Istället har skruvtillverkarna tagit steg framåt och nästan tagit över i verktygshallen. Likaså är utbudet stort av digitala verktyg och material såsom glas. 

KGC, specialisten på plattsättningsverktyg har en finfin monter som visar upp mängder med nya verktyg för plattsättningsesset. Extra stolta ska KGC vara för sina nya och fina diamantklingor . Hultafors får sollexpriset för bäst placerade monter. Vi gläds också extra över att se våra återförsäljare Bevego, SFS, Derome och Mataki på plats som med stor frenesi demar sina sortiment. En mängd andra Sollex kunder på industrisidan deltar på Nordbygg för att visa sina slutprodukter där Sollex knivar varit med att skära solcellsmaterial, non woven och filter.

Mest spektakulära mässinslag är ESSDE som låter monterbesökare få en tatuering vid besök i ESSDE montern.

ESSDE låter monterbesökare få en tatuering vid besök i ESSDE montern - Nordbygg 2022

För Sollex gläds vi åt att det verkar finnas fler och fler material som behöver skäras. Innovationstävling på Nordbygg bjuder bland annat på:

Papira® - skyddande skumförpackningsmaterial 

Papira® - skyddande skumförpackningsmaterial  - Sollex blog

Papira® från Stora Enso är biobaserat skum som hållbart förpackningsmaterial. Stora Enso har tagit fram Papira®, ett återvinningsbart, lättviktigt och träfiberbaserat skum med skyddande och stötdämpande egenskaper som kan ersätta traditionella fossilbaserade skummaterial i skyddsförpackningar. Det miljövänliga materialet har utvecklats som ett helt naturligt material, och Papiras produktionsteknik ger ett material som är förnybart och som kan återvinnas fullt ut tillsammans med papper och kartong. Papira är ett modernt material som skapats för den cirkulära bioekonomin.

För att skära Papira® rekommenderar Sollex: Byggkniv 2000, knivblad 251 och hölster 300.

Recoma® - klimatsmarta byggskivor

Recoma lanserar på Nordbygg en stark och tålig skiva skyddad mot fukt, mögel, värme och ljud.

100% producerad av återvunna kompositförpackningar. Det fina i kråksången är 80-94% mindre koldioxidutsläpp, 100% livsmedelsgodkänt material som till 100% är återvinningsbart. Ersätter byggskivor av trä, gips och cement.

För att skära klimatsmarta byggskivor rekommenderar Sollex att använda  Byggkniv 2000 och knivblad 975P.

Ekolution® - Isolering av hampa

Ekolution® - Isolering av hampa - Sollex blog

Klimatsmarta byggmaterialet Ekolution® är en hampafiberisolering. Miljövarudeklarerat, CO2 negativt och energieffektivt för att bygga hållbara bostäder. Hampafiber är enkelt att installera och skapar en behaglig, giftfri arbetsmiljö. Ekolution® hampafiberisolering är ett naturligt biobaserat,  förnyelsebart och återvinningsbart isoleringsmaterial.

För att skära Ekolution® rekommenderar Sollex: Byggkniv 2000,knivblad 261, knivblad 330, hölster 300 alternativthölster 331.

Sundolit® - vitt till grått

Sundolit är välkända med DuoDrän som är en källarväggsisolering. Man isolerar även tak och skyddar mot radon. På Nordbygg 2022 lanserar Sundolit ”white to grey” vilket är Sundolits koncept för konvertering från vit till grå EPS. EPS är en förkortning av Expanderad polystyren Typiska EPS produkter är cellplast och frigolit. Fördelarna för den grå EPSen övertygar med 20% mindre volym, 20% mindre miljöpåverkan och 20% mindre materialåtgång men med bibehållen isolering. 

För att skära EPS (Expanderad polystyren) rekommenderar Sollex: Byggkniv 2000, knivblad 251 och hölster 300.

Om du behöver knivar att skära de nya materialen från Nordbygg 2022: Papira®, Recoma®, eller Ekolution® så är Sollex din självklara leverantör.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.