Dissektionsknivar från Pathease för obduktion och patologi - patologernas bästa val - Sollex Blog
Aleksandra

Utskärningsinstrument från Pathease för Obduktion och Patologi

Här är varför du bör välja Pathease patologknivar

Vad används en utskärningskniv / obduktionskniv till?

Utskärningsverktyg / Patologknivar från Pathease för patologer, cytologer, rättsläkare och biomedicinska analytiker - SollexUtskärningssknivar är specialiserade skärverktyg som används av rättsmedicinska forskare, särskilt rättsmedicinska patologer eller obduktionstekniker, vid obduktion och postmortala undersökningar för att göra exakta och rena vävnadssnitt för att noggrant inspektera vävnader och organ och fastställa dödsorsaken.

Tillsammans med olika saxar, klämmor, pincetter, skalpeller används vanligtvis speciella knivar - obduktionsknivar. Både "utskärningsknivar" och "obduktionsknivar" är termer som används för att beskriva samma typ av instrument som utformats för att utföra rättsmedicinska dissektioner. Dessa knivar är viktiga verktyg inom patologi och rättsmedicin för att samla in information om dödsorsaken och andra relevanta medicinska fynd.

Synonymer för obduktionsknivar, även kända som patologiska dissektionsknivar eller postmortemknivar, inkluderar patologiknivar, vävnadsknivar, rättsmedicinska knivar, postmortem skärinstrument, dissektionsverktyg, trimningsknivar, rakbladsknivar för obduktion m.fl.

Vi skulle vilja presentera dig för det bästa av de bästa alternativen för obduktionspatologknivar som finns idag - Pathease fantastiska utskärningsinstrument för Patologer och BMA.

Pathease utskärningsinstrument - tillverkade av patologer för patologer

Patolog Karin Shemschat - kreatör av Pathease obduktionsknivar och instrument - Sollex bloggPathease är ett svenskt varumärke som tillverkar engångs utskärningsknivar för patologi. Idén och designen kommer från den erfarna patologen Karin Shemschat (Leg.Läk. specialist i patologi, cytologi och rättsmedicin). Knivbladen utvecklades av det svenska företaget Sollex, som har över 95 års omfattande erfarenhet av tillverkning av blad och knivar för olika tillämpningar. Handtagen utvecklades av JIJ-Plast AB, som också är ett mycket framgångsrikt företag i Sverige som tillverkar och konstruerar plastprodukter.

De främsta användarna av Patheases utskärningsinstrument är medicinsk personal, särskilt inom områdena patologi, rättsmedicin och anatomiska vetenskaper som: patologer, rättsmedicinska forskare, rättsläkare, anatomister, patologitekniker och medicinstudenter.

Som Karin Shemschat berättade för oss innebär användningen av dissektionsknivar vid obduktioner vanligtvis ett antal svårigheter och faror. Hon ville skapa en patologikniv som skulle lösa dessa problem för sina kollegor. Vissa moderna dissektionsknivar har utbytbara blad, och för att byta ut eller montera tillbaka bladet kan man behöva ta bort skruvarna som håller bladet på plats. Detta kräver ibland ytterligare verktyg, avtagning av handskar och en ökad risk för oavsiktliga skärsår. Dessutom är det mycket viktigt att skruvar eller låsmekanismer dras åt ordentligt för att säkerställa knivens stabilitet under drift och för att förhindra olyckor och skador under obduktionsprocessen.

REA 40% - Patologknivar Pathease 80 och 150 mm - Patologi & Obduktion - SollexLängre patologknivar Pathease 150 /1301 (15 cm) är användbara för att göra större snitt, medan kortare Pathease 80 / 1302 (8 cm) är mer lämpade för detaljerat arbete under obduktion. Obduktionsknivarna visade sig vara mycket vassa och med en inbyggd linjal.

Här är varför du bör testa Pathease patologiknivar

Pathease patologiknivar har de viktigaste egenskaperna för dissektion och förberedelse av prover för analys. 

 • Obduktionsknivens rakblad har en unik skärpa 

Bladen på Pathease utskärningsknivar är tillverkade av högkvalitativt svenskt rostfritt stål. Svenskt rostfritt stål behåller skärpan längre än kolstål. Detta stål kännetecknas av sin hållbarhet, korrosionsbeständighet och förmåga att bibehålla en vass egg under lång tid.

 • Mycket vassa blad för exakt skärning

Utskärningsknivarna från Pathease har rakbladsvassa blad med en vass spets. Den vässade spetsen möjliggör mer exakta snitt och punkteringar, särskilt vid arbete med känsliga strukturer och små områden.

 • Utformning av patologikniv för ökad säkerhet

Den speciella handtagsdesignen ger ett säkert grepp och minskar risken för skador. Handtagen på patologiknivarna är utformade för ett bekvämt och säkert grepp. De är tillverkade av plast, vilket ger en halkfri yta.

 • Hygienisk 

Pathease 1301 och 1302 obduktionsknivar är engångsartiklar, patologen behöver inte tvätta och samla in instrumenten.

 • Ökad praktisk användbarhet

Inbyggd linjal, eliminerar behovet av att hålla i en linjal och handtagets tjocklek är anpassad för stora snitt.

Här är varför du bör prova Pathease patologiknivar - Sollex Blog

FÖRDELAR MED ATT ANVÄNDA PATHEASE patologknivar

Säkerhet: 

 • Minskning av skärolyckor
 • Säkert och hygieniskt
 • Fingrarna skyddas
 • Handtag med antislipfunktion
 • Testad och rekommenderad av patologer och obduktionskirurger

Prestanda:

 • Bortskaffa efter användning
 • Inget bladbyte
 • Låg vikt
 • Linjal för mätningar
 • Tidseffektivt vid horisontella snitt

Hållbarhet:

 • Vass knivegg med lång hållbarhet
 • Tillverkad av experter i Sverige
 • Lätt att förvara i förpackningen

Värde:

 • Speciellt utformad för grov dissektion
 • Mindre tidsödande
 • Miljövänlig plast
 • Redo att användas direkt

Det är viktigt att notera att användningen av dessa obduktionsknivar är begränsad till utbildad medicinsk personal, särskilt de med expertis inom patologi och rättsmedicin.

Sollex - den enda globala leverantören av unika Pathease patologknivar

Vi på Sollex, den världsledande tillverkaren av knivar och blad för industrin, har ett Pathease-sortiment av obduktionsknivar. 

Pathease grov dissektionskniv 1302 för rättsläkare, forskare och cytologer - Sollex bloggPathease grov dissektionskniv 1301 150mm för rättsläkare, forskare och cytologer - Sollex blogg

Idag gör vi det möjligt för alla som vill att prova praktiska och högkvalitativa svenska patologknivar på jobbet. Köp Pathease 80 och 150 med 40% rabatt. I framtiden kommer vi att utarbeta ett bekvämt knivleveranssystem för dig för ett permanent lager. Erbjudandet är tids- och kvantitetsbegränsat. Leverans av patologiska utskärningsknivar är tillgänglig över hela världen.

Kontakta vårt kundtjänst om du har några frågor. 

Beställ Pathease 80 och 150 knivar för obduktion och patologi hos Sollex - Blogg

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.