Pressrelease - Safety blade box säkerhetsbox för använda knivblad 988 - Den nya produkten hos Sollex.se

Arbeta säkrare med Sollex Safety Blade Box

Johan Falk

Så här kasserar man använda knivblad på ett säkert sätt [Video]

Sollex lanserar en ny säker knivbladsinsamling.

På arbetsplatser där man ofta använder handverktyg för skärande arbete är det viktigt att kunna hantera kassering av använda blad på ett säkert sätt. Sollex Safety Blade Box 988 är utformad för att uppfylla dessa behov och erbjuder en hållbar lösning för säker bortskaffning av använda knivblad, vilket minskar risken för skador.

Safety Blade Box Minskar Skärskador

Så här gör du för att kassera använda slöa knivblad på ett säkert sätt - SollexMånga skärskador drabbar svenska hantverkare och proffs varje år. I genomsnitt innebär en knivskada 7 dagars frånvaro och cirka 35 000 kr i utebliven inkomst. Många skärskador uppstår när hantverkare byter knivblad eller hanterar gamla knivblad. För att minska de skärskador som drabbar svenska hantverkare lanserar Sollex Safety Blade Box för hantverkare. Sollex Safety Blade Box är i första hand framtagen för golvläggare, men passar alla hantverkare som använder många knivar och mindre knivar. 

Sollex 988 minskar avsevärt risken för skärskador och stickskador. Hantering av använda knivblad utan korrekta avfallshanteringsmetoder leder till tusentals arbetsskador varje år, varav många skulle kunna förhindras med bättre säkerhetsutrustning. Den här behållaren för använda knivblad förbättrar inte bara säkerheten utan hjälper också ditt företag att följa arbetsmiljöbestämmelserna, som kräver korrekt avfallshantering av vassa föremål för att förhindra skador på arbetsplatsen.

Varför ska man välja Sollex Safety Blade Box 988?

Sollex 988 är utvecklad för att förhindra oavsiktliga skador som ofta uppstår i samband med hantering av använda knivblad. Statistik visar att felaktig hantering av vassa föremål kan leda till allvarliga skador på arbetsplatsen.

Den här behållaren är inte bara säker utan också enkel att använda, vilket främjar säkerhetsprotokoll och minskar den tid som läggs på avfallshantering.

Viktiga egenskaper:

  • En tydlig och säker plats för förvaring av använda knivar 
  • Liten storlek, lätt att få plats med i fickan
  • Snabb och säker avknäppning av brytbladets segment
  • Säker förvaring under transport eftersom behållaren kan stängas och öppnas 
  • Utformad för att säkert förvara alla använda knivblad tills de kan återvinnas, vilket minimerar risken för punkterings- eller skärskador
  • Uppmuntrar till ansvarsfull återvinning av metallkomponenter och använda knivar

När knivbladsbehållare är full stängs den, plomberas och är därefter klar att lämnas in till återvinning.


___

Sollex är en svensk leverantör av knivar och blad för såväl hantverkare, takläggare och golvläggare som industriella maskinknivar avsedda för skärning och konvertering av plast, kartong, plastfilm och även digital skärning på skärbord.

Vi erbjuder skärande produkter som förbättrar produktions- och konverteringsprocesser och löser problem.

De rätta knivarna och bladen förenklar underhållet, sparar tid och resulterar i en bättre slutprodukt.

Kontakta oss gärna med dina frågor:

Företagsnamn: Sollex AB

Kundservice och beställningar: order@sollex.se 

Telefon: +4635-15 75 00 

Adress: Box 5161, 200 71, Malmö, Sverige

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.