Specialknivar till snus förpackningsmaterial - Sollex tar löpande fram specialknivar efter kunders förslag, specifikationer och ritningar.
specialkniv för snuspapper

Specialknivar till snus förpackningsmaterial

Johan Falk

Specialknivar till snus förpackningsmaterial

Sollex tar löpande fram specialknivar efter kunders förslag, specifikationer och ritningar.

Sollex tar löpande fram specialknivar efter kunders förslag, specifikationer och ritningar.

På denna sida har vi försökt sammanställa våra senaste lärdomar om specialknivar

Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss om du har frågor eller undrar kring något material du vill skära.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Specialknivar för snusförpackningsmaterial Sollex

Om snusförpackningsmaterial

Snustobak förpackas vanligtvis i små påsar, som kallas för "portioner". Dessa påsar är vanligtvis gjorda av en porös material, som exempelvis papper eller en typ av nylon, som tillåter tobakens smaker och nikotin att frigöras när snuset placeras under läppen.

Snusförpackningsmaterial är vanligtvis valt för att skydda snuset och samtidigt hålla det fuktigt för att bevara smaken och konsistensen. Här är några vanliga material som används för att förpacka snus:

  1. Papper: Snusportioner kan förpackas i små påsar av papper som är porösa och låter smaker och nikotin frigöras när snuset placeras under läppen. Papperet är ofta färgat för att skilja mellan olika smaker och styrkor av snus.
  2. Nylon: Vissa snusportioner är förpackade i små påsar av ett poröst nylonmaterial. Detta material är liknande som används i te-påsar och har fördelen att vara mjukare än papper, vilket gör att påsen anpassar sig bättre till läppen.

Specialknivar för att skära snusförpackningsmaterial

2020-12-04

Under hösten 2020 har Sollex fått uppdraget att förbättra en kniv för att skära snusförpackningsmaterial. Detta material som vi testat att skära påminner av en blandning av papper och textil. Det är ett lättskuret material som lätt fransar eller skapar "fnas" hängandes i materialet efter snittet.

Vi inledde projektet med att testa hur olika knivar skär materialet. Vår omedelbara rekommendation var att en sax fungerade bäst. Näst bäst var en mycket vasst knivblad. Tyvärr saknades utrymme i kundens maskin för att få in en sax eller att ändra skärteknik. Därför ville kunden skära snusförpackningsmaterialet rakt i lodrätt riktning. Detta ledde till att en tandad kniv var att föredra.

I Sollex testlab hade vi sex tandade knivar att testskära materialet. Efter en snabb visuell inspektion var det tydligt vilken typ av tandning som var optimal för att skära snusförpackningsmaterialet i rak lodrät riktning. Med detta som bakgrund tillverkade vi en kniv med samma tandning fast i önskad form och infästning för att passa kundens maskin.

Feedbacken från kund näs de nya knivarna testkördes var mycket positiv. "De nya knivarna känns mycket bättre. Vi upplever att de skär mycket rakare och ger inget fnas från det mjuka packmaterialet. Den något större urgröpningen gör att skäret blir stabilare. Det är mycket bättre balans i kniven den den är rak. Den gamla hade en tendens att vrida och vinkla sig. Det roligaste är att slutprodukten ser snyggare ut"

Tobias, Underhållsansvarig snustillverkare

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.