cirkulär kniv i volframkarbid - Extrem hållbarhet - Sollex
Johanna

Sollex tillverkar hårdmetallverktyg enligt kundritning

Sollex levererar hårdmetallverktyg med extrema toleranser efter kundritning

Sollex har till en fantastisk kund levererat hårdmetallverktyg enligt kundritning med extrema toleranser. Måtten på verktyget har mätts i exakta hundradelar med toleranser ner till fem tusendelar (+0/-0,005 för att vara exakt). Likadant har ytjämheten Ra 0,01 tangerat det extrema. I projektet har Sollex levererat unika mätprotokoll där vi mätt upp verktygets toleranser och ytjämnhet. 

I fredags levererar Sollex ytterligare 10st nya hårdmetallverktyg med extrema toleranser. Leveransen visar på Sollex höga reperbarhet när vi tillverkar komplexa hårdmetallverktyg med extrema mått och toleranser. Den exakta repeterbarheten beror på att vi sparar alla tempon som vi gör hårdmetallverktygen i. Tempot blir som ett exakt recept att följa när vår kund beställer samma hårdmetallverktyg igen.

Sollex kan även erbjuda det näst intill omöjliga nämligen att tillverka radiella övergångar i hårdmetallverktygen. De radiella övergångarna Sollex kan leverera är mellan de två tjocklekarna 0,4mm och 0,1mm i hårdmetallverktyget. De radiella övergångarna ger minskad kapillärkraft i produktionsmaterialet där hårdmetallverktyget används jämfört med en linjär övergång.

I projektet med hårdmetallverktyg har Sollex verkligen lyckats med att ta fram kundunika hårdmetallverktyg med extrema mått, toleranser och ytjämnheter på verktyget design. Vi är stolta och glada över våra fina knivar och kan nu konstatera att vi även kan göra verktyg i hårdmetall.


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.