K2019 - Satsa på återvinning med Sollex
Johan Falk

K2019 - Satsa på återvinning med Sollex knivar och knivblad

Världens största plastmässa K2019 som slutade för en vecka sedan hade ett tydligt fokus på återvinning.

En fantastisk mässa där plastindustrin giganter visar upp sig på bästa tänkbara sätt. En tydlig trend är återvinning, återvinning och åter återvinning. K2019 öppnades av Joanna Drake, deputy director general of enviroment for the European Commission, som med all tydlighet klargjorde att framtiden för plastindustrin handlar om återvinning. Producenter behöver enligt henne arbeta hårdare med att göra plastindustrin en större del av den cirkulära ekonomin. Så alla ansträngningar att drastisk öka användandet av återvunnen plast i alla typer av applikationer får helt enkelt guldstjärna av EU kommissionen.

I temat återvinning så är det tydligt och klart att man behöver bra knivar, knivblad och kvarnar för att mala ned plasten. Erema visade på K2019 upp ett stort batteri av återvinningsmaskiner. Dessa har alla en sak gemensamt, de bygger på väl fungerande knivar för att kunna återvinna alla typer av plast. Sollex har ett brett utbud av knivar och blad för återvinning av plast. Många knivar och knivblad som passar Eremas maskiner. Likaså har vi många knivar och knivblad som passar andra återvinningsmaskiner såsom grannulatorer från Munchy, NGR, och Rapid.

Rapid Granulator AB introducerade deras nya maskin Rapid One cut pro med en hastighet på 15 till 35 varv per minut. Vanliga maskiner har oftast 25 varv per minut. Den låga hastigheten 15 varv per minut ger mindre damm och cirka 30% lägre energiförbrukning. Möjligheten att köra 35 varv per minut ökar kapaciteten med 30 till 40%. En EnergySmart funktion gör att operatören kan stänga av maskinen istället för att man måste hålla igång maskinen. Grannulatorer från Rapid kräver också bra knivblad för återvinnig. Sollex är fantastiskt bra på att tillverka knivar och knivblad till alla sorters av återvinningsmaskiner.

Nyckel till att återvinna plast är att ha bra knivar, knivblad och maskiner. Maskintillverkare såsom Erema, Munchy och Rapid har bra maskiner för återvinning. Dina återvinningsmaskiner behöver riktigt bra knivar och knivblad. Sollex hjälper er gärna

Om du inte finner rätt kniv på sollex.se kan du kontakta oss på  eller telefon 0046 35 15 75 00 #1 så hjälper vi dig gärna.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.