Månadsrapport

Månadsrapport

Månadsrapport om vad som hänt på Sollex

Johan Falk

Månadsrapport

Juni 2020

Sollex månadsrapport juni 2020

Underbara juni med strålande väder och sommarens första bad. Covid ligger som ett tjockt täcke över världen men vi svenskar liknar så sakta in mot semesterstämning. Sollex fakturering är upp 17% och ordervärdet är tyvärr ned 23% jämfört med juni 2019. Dessa siffror låter dramatiska men i sinn kontext var juni 2019 Sollex bästa ordermånad genom tiderna.

Kunder av vassa rakblad och knivblad juni 2020 

Totalt 199 orderrader till 92 olika kunder. Juni månads största kunder är olika industriella återförsäljare av Sollex specialknivar och säkerhetsknivar Vi kan enkelt ta ut en produktmarknadsmatris från vårt IT-system. Denna visar att våra storsäljare krokblad, brytblad, byggknivar och yrkesblad är produkter vi säljer till många kunder i olika kundsegment såsom butiker, distributörer och hantverkare.  

Kundspecifika specialknivar är sollex största produkter juni 2020

I juni 2020 är det tydligt att Sollex tre största produkter är specialknivar tillverkade efter kunds ritning. Yrkesblad är alltid viktigt för Sollex. Brytblad och krokblad kommer sedan. Mest positivt är att Sollex slitterblad 5K och 5Z är produkt 7 och 8 i den sammanslagna orderboken.

Sollex har Europas bredaste sortiment av rakblad och maskinknivar i vårt lager i Malmö. Det är bra när internationella supply chains som Volvo och Scania är oroliga för sin försörjning i coronatider. I juni 2020 sålde vi mer än 102st olika rakblad och knivblad. Det betyder att vår affärsmodell är svår att kopiera och vi är glada att vi har infrastruktur på plats för att vara en bra leverantör av vår industrirakblad och knivar. 

Förbättringar av sollex.se juni 2020

Vi har arbetat med texter och bilder på kategorisidor med knivar, knivblad och rakblad. Förslag på hur vi kan förbättra sollex.se mottages tacksamt och belönas.

Sollex favorit hjärta 


Markera Sollex favorithjärta på sollex.se. Då är det oerhört lätt att hitta rätt nästa gång!


Sollex månadsrapport maj 2020

Sköna maj har verkligen strålat till och vädret varit super. Kallt ibland men mycket sol. Covid pandemi och osäkerhet gäller fortfarande runt omkring i världen. Fakturerad försäljning för Sollex är upp 42% och bokat ordervärde är ned 1% jämfört med maj 2019.  Maj och juni blir mycket kundfokus inför sommarperioden. Upplever att vi har kul på Sollex och tycker att vi fått en riktigt fin start på det brutna räkenskapsåret som börjar första maj 2020. 

Kunder av vassa rakblad och knivblad maj 2020 

Totalt 250 orderrader till 116 olika kunder. Maj månads största kunder är stora svenska och internationella industriföretag, grossister och golvlägare.Vi har även en stor mängd svenska och internationella återförsäljare som säljer Sollex knivar och rakblad till slutanvändare. 

Rakblad och maskinknivar är sollex bästa produkter maj 2020

Sollex storsäljare i maj 2020 var trehålsbladen till färghandeln 2plusS och knivblad till större svenska grossister. Brytblad och krokblad går också starkt. Det känns skönt att vi har Europas bredaste sortiment av rakblad och maskinknivar i vårt lager i Malmö när internationella supply chains spökar i coronatider. Under maj 2020 sålde vi mer än 116st olika rakblad och knivblad. Detta gör vår affärsmodell svår att kopiera och vi är glada att vi har infrastruktur på plats för att vara en bra leverantör av vår industrirakblad och knivar. 

Förbättringar av sollex.se maj 2020 – nytt projekt

Vi har arbetat med texter och bilder på kategorisidor. Vi har initierat en nytt projekt för att förbättra strukturen på hur vi presenterar våra produkter på sollex.se. Initialt har en hel del förbättringar gjorts för användarupplevelsen på sollex.se. Vi har börjat med att samla alla positiva kommentarer i ett blogginlägg för att dela med oss av de glada budskapen. På förstasidan har det nog hänt mest. Rubriker har blivit tydligare, snygga kategoriboxar och gränssnittet har blivit tydligare. Förslag på hur vi kan förbättra sollex.se mottages tacksamt och belönas.


Sollex nöjda kunder

Sollex månadsrapport april 2020

Viruspandemi och ekonomiskt bergodalbana håller världen i ett järngrepp. Framtiden känns ganska oviss. Fakturerad försäljning för Sollex är ned 32% och bokat ordervärde är upp 20% jämfört med april 2019.  Vi jobbar mycket med kunder som vi tror håller öppet trots kristiden med Covid-19. Orosmolnet har förflyttats från totalt utegångsförbud till en långsiktig recession. Däremot har vi kul på Sollex och stor tillförsikt till det kommande brutna räkenskapsåret som börjar första maj 2020.

Kunder av vassa knivar och industrirakblad april 2020 

Totalt 216 orderrader till 94 olika kunder. Mars månads största kunder är stora svenska och internationella industriföretag. Vi har även en stor mängd svenska och internationella återförsäljare som säljer knivar, knivblad och rakblad till sina kunder.

Industrirakblad och maskinknivar är sollex bästa produkter april 2020 

Sollex storsäljare i april 2020 var trehålsbladen till färghandeln och krokblad till golvläggare. Sollex styrka ligger i vårt breda sortiment. Under april 2020 sålde vi mer än 100st olika produkter. Detta gör vår affärsmodell något omständig att hantera men framförallt mycket svår att kopiera. Vi är glada att vi har infrastruktur på plats för att vara en bra leverantör av vår industrirakblad och knivar.

Förbättringar av sollex.se - plotterknivar, säkerhetsknivar och NY favoritlista

Under april har vi gjort förbättringar på sollex.se. Vi har arbetat med texter och bilder på kategorisidor. Speciellt glada är vi för en ny struktur på våra sidor om plotterknivar och säkerhetsknivar. Vi är extra glada över vår nya favoritlista som ser ut som ett hjärta. Med favoritlistan (hjärtat) kan kunder enkelt spara de produkter om man är extra intresserad av så att man hittar dem supersnabbt nästa gång man besöker sollex.se. Alla produkter är märkta med hjärtat så det är super lätt att läga till artikeln i sin favoritlista. Sedan hittar du dem alltid längst upp i höger hörn.


  

sollex favoritlista spara de knivblad du är mest intresserad av 

sollex favoritlista finner du längst upp i höger hörnSollex månadsrapport mars 2020

Världen är galen men en stark månad av Sollex. Viruspandemi och ekonomiskt världskaos. Men mars har varit en bra månad för Sollex. Fakturerad försäljning är upp 35% och bokat ordervärde är upp 67% jämfört med mars 2019.  Vi jobbar mycket med kunder som vi tror håller öppet trots kristiden med Covid-19. Orosmolnet är förstås ett totalt utegångsförbud vilket förmodligen skulle påverka samtliga Sollex kunder. Sollex nyanställda Beata Agrell går från klarhet till klarhet. En lyckad riktigt marknadskampanj med mail, personliga vykort och telefonsamtal bådar gott för framtiden.

Kunder, knivar, knivblad och rakblad mars 2020

Totalt 210 orderrader till 91 olika kunder. Mars månads största kunder är stora svenska och internationella industriföretag. Vi har även en stor mängd svenska och internationella återförsäljare som säljer knivar, knivblad och rakblad till sina kunder.

Bästa produkter under mars 2020 var specialtillverkade knivblad efter våra kunders ritningar. Trehålsblad, krokblad, brytblad, byggkniv och brytbladsknivar är Sollex bread and butter även under mars 2020. Våra industriella trehålsblad och slitterblad står också för en stor del av bokat ordervärde.

Maskinknivar, säkerhetsknivar och knivblad på Underhåll 2020

Sollex ställde ut på Underhållsmässan Underhåll i Göteborg vilket blev en underlig tillställning. Mässan skulle vara i fyra dagar och det började riktigt bra för Sollex. Men redan dag 1 blev det tydligt att många besökare ställde in sina besök på mässan i och med Covid-19 smittan och efter dag två ställdes mässan in. På mässan visade vi maskinknivar och cirkelknivar efter kundspecifika ritningar. Vi visade också vårt breda sortiment av säkerhetsknivar och fantastiska knivblad.

Förbättringar av sollex.se - Brytblad och Cirkelknivar

Under mars har vi gjort väldigt många förbättringar på sollex.se. Vi har arbetat med texter och bilder. Speciellt glada är vi för en ny struktur på våra sidor om brytblad och cirkelknivar.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.