Månadsrapport

Företaget Sollex

Månadsrapport om vad som hänt på Sollex

Johan Falk

Månadsrapport

Sollex knivar, knivblad och industrirakblad

Sollex månadsrapport 2020-04

Viruspandemi och ekonomiskt bergodalbana håller världen i ett järngrepp. Framtiden känns ganska oviss. Fakturerad försäljning för Sollex är ned 32% och bokat ordervärde är upp 20% jämfört med april 2019.  Vi jobbar mycket med kunder som vi tror håller öppet trots kristiden med Covid-19. Orosmolnet har förflyttats från totalt utegångsförbud till en långsiktig recession. Däremot har vi kul på Sollex och stor tillförsikt till det kommande brutna räkenskapsåret som börjar första maj 2020.

Kunder av vassa knivar och industrirakblad april 2020 

Totalt 216 orderrader till 94 olika kunder. Mars månads största kunder är stora svenska och internationella industriföretag. Vi har även en stor mängd svenska och internationella återförsäljare som säljer knivar, knivblad och rakblad till sina kunder.

Industrirakblad och maskinknivar är sollex bästa produkter april 2020 

Sollex storsäljare i april 2020 var trehålsbladen till färghandeln och krokblad till golvläggare. Sollex styrka ligger i vårt breda sortiment. Under april 2020 sålde vi mer än 100st olika produkter. Detta gör vår affärsmodell något omständig att hantera men framförallt mycket svår att kopiera. Vi är glada att vi har infrastruktur på plats för att vara en bra leverantör av vår industrirakblad och knivar.

Förbättringar av sollex.se - plotterknivar, säkerhetsknivar och NY favoritlista

Under april har vi gjort förbättringar på sollex.se. Vi har arbetat med texter och bilder på kategorisidor. Speciellt glada är vi för en ny struktur på våra sidor om plotterknivar och säkerhetsknivar. Vi är extra glada över vår nya favoritlista som ser ut som ett hjärta. Med favoritlistan (hjärtat) kan kunder enkelt spara de produkter om man är extra intresserad av så att man hittar dem supersnabbt nästa gång man besöker sollex.se. Alla produkter är märkta med hjärtat så det är super lätt att läga till artikeln i sin favoritlista. Sedan hittar du dem alltid längst upp i höger hörn.


  

sollex favoritlista spara de knivblad du är mest intresserad av 

sollex favoritlista finner du längst upp i höger hörnSollex månadsrapport 2020-03

Världen är galen men en stark månad av Sollex. Viruspandemi och ekonomiskt världskaos. Men mars har varit en bra månad för Sollex. Fakturerad försäljning är upp 35% och bokat ordervärde är upp 67% jämfört med mars 2019.  Vi jobbar mycket med kunder som vi tror håller öppet trots kristiden med Covid-19. Orosmolnet är förstås ett totalt utegångsförbud vilket förmodligen skulle påverka samtliga Sollex kunder. Sollex nyanställda Beata Agrell går från klarhet till klarhet. En lyckad riktigt marknadskampanj med mail, personliga vykort och telefonsamtal bådar gott för framtiden.

Kunder, knivar, knivblad och rakblad mars 2020

Totalt 210 orderrader till 91 olika kunder. Mars månads största kunder är stora svenska och internationella industriföretag. Vi har även en stor mängd svenska och internationella återförsäljare som säljer knivar, knivblad och rakblad till sina kunder.

Bästa produkter under mars 2020 var specialtillverkade knivblad efter våra kunders ritningar. Trehålsblad, krokblad, brytblad, byggkniv och brytbladsknivar är Sollex bread and butter även under mars 2020. Våra industriella trehålsblad och slitterblad står också för en stor del av bokat ordervärde.

Maskinknivar, säkerhetsknivar och knivblad på Underhåll 2020

Sollex ställde ut på Underhållsmässan Underhåll i Göteborg vilket blev en underlig tillställning. Mässan skulle vara i fyra dagar och det började riktigt bra för Sollex. Men redan dag 1 blev det tydligt att många besökare ställde in sina besök på mässan i och med Covid-19 smittan och efter dag två ställdes mässan in. På mässan visade vi maskinknivar och cirkelknivar efter kundspecifika ritningar. Vi visade också vårt breda sortiment av säkerhetsknivar och fantastiska knivblad.

Förbättringar av sollex.se - Brytblad och Cirkelknivar

Under mars har vi gjort väldigt många förbättringar på sollex.se. Vi har arbetat med texter och bilder. Speciellt glada är vi för en ny struktur på våra sidor om brytblad och cirkelknivar.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.