Sollex firar 95 år som leverantör av knivar, knivblad och industrirakblad
Johan Falk

​​​​​​​​I år fyller Sollex 95 år!

2022 firar Sollex 95 år som leverantör av knivar, knivblad och industrirakblad

2022-09-16

2022 fyller Sollex 95 år - JubileumI år fyller Sollex 95 år. En historisk händelse som vi firar med tårta och Champagne. Sollex har sen 1927 varit Sveriges ”vassaste företag” där vi enbart fokuserat på knivar, knivblad och industrirakblad. Det som för 95 år sedan startade i en 19 årings rakbladsfabrik i en källare i Halmstad är idag Sveriges största specialist med leveranser av knivblad och rakblad till hela världen. Och man blir inte 95 år som företag av en slump. Det har alltid funnits ett fantastiskt engagemang, värme och driv i företaget som bidragit till framgångarna.

Sedan starten 1927 har Sollex under alla tider haft dynamiska och utvecklande kunder. Under årens lopp har vi upplevt stora och små händelser som världskrig och tekniska landvinningar som telefon och internet.

Ett företag i fyra generationer Från starten 1927 fram till 1984 var Herman Mikael Falk vd och ledare för företaget. Han anställde under viss tid även sin far. Efter den nästan 60-år långa perioden tog Mikael och Elisabeth Falk över. När Elisabeth 2010 aviserade sin avgång, kom tredje generationen Johan Falk in som vd.

Cutting edge performance även i framtiden Företaget är stolt över historien men satsar även stort för framtiden. Med notorisk envishet fokuserar Sollex på produktkvalité, kundvård och att informera om våra produkter på internet. Produktsortimentet innefattar idag 635 olika knivblad. Men det tillkommer nya varje vecka. Om du kontaktar Sollex kommer du till Beata Agrell eller Johan Falk. Vi hjälper dig gärna att optimera din eller dina kunders skärprocess.

Om du gillar oss på Google hade vi blivit mycket glada och tacksamma.

Bästa Hälsningar,

Johan Falk

Expert på knivar, knivblad och industrirakblad

T: 035 -15 75 00

M: info@sollex.se


____________

2020-09-16

Sollex, norra Europas. vassaste leverantör av knivar, knivblad  och industrirakblad, firar 93 år 2020. 

1927 grundades knivbladsspecialisten Sollex. 19 årige Herman Mikael Falk byggde om källaren i Halmstad till rakbladsfabrik. Vid den tiden rådde det rakbladshysteri runt omkring i världen. Det var en stor boom på marknaden och i Sverige fanns det hela 36 rakbladsfabriker. 93 år senare finns det endast två kvar.'

Under brinnande världskrig, oljekris och finanskriser har Sollex alltid varit en trygg leverantör av knivar, knivblad och industrirakblad. Anledningen att företaget blomstrat i mer än nio decennier är hög produktkvalitet, kundfokus och småländsk företagsamhet. 

Framtiden för Sollex ser ljus ut. 2020 inleds med en mängd nya kundprojekt och rekrytering. 

Rekommendera oss gärna på google eller trustpilot.

Bästa Hälsningar,

Johan Falk

Expert på knivar, knivblad och industrirakblad

T: 035 -15 75 00

M: info@sollex.se


SOLLEX - Cutting edge performance

Sollex utvecklar och marknadsför ett världsledande kvalitetssortiment av knivar, knivblad och industrirakblad för professionella användare. Företaget har rating AAA (högsta kreditvärdighet) i Bisnodes kreditvärderingssystem. Sollex grundades 1927 och har ägts och drivits av familjen Falk i fyra generationer.


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.