Johan Falk VD för Sollex besöker Underhållsmässan i Göteborg den 12-15 mars 2024.
Sollex på Elmia Subcontractor 2023 i Jönköping - Blog
Sollex säkerhetsknivar från Martor Klever Mure & Peyrot

Mässbesök

Sollex besöker kontinuerligt fackmässor

Johanna

Sollex på Underhållsmässan 2024, Göteborg - Mässbesök

Rapporter och synpunkter

Sollex besöker regelbundet och kontinuerligt olika fackmässor. Detta blogginlägg berättar om vilka mässor vi planerar att besöka och gärna träffar kunder och leverantörer på. Om det finns någon mässa som du vill träffa oss på hör gärna av dig så kommer vi gärna.

______

2023-03-12

Sollex på Underhållsmässan 2024, Göteborg

Sollex var på Underhållsmässan i Göteborg och träffade kunder och samarbetspartners. Det blev intensiva dagar med allt från monterbesök och nya lärdomar om morgondagens hållbara underhåll.

Det kändes som att mässan var välfylld med besökare, utställare och underhållskonferenser. Underhållsmässans tema 2024 var hållbarhet och smarta lösningar för en hållbar industri. Många utställare var långsiktiga Sollexkunder som vänder sig till underhållsbranschen.

Sollex visade på Underhållsmässan 2024 upp nya säkerhetsknivar från Martor och slog ett slag för större maskinknivar för återvinning.

______


Sollex på Elmia Subcontractor 2023 i Jönköping den 14 november - Blog2023-11-14

Sollex på Elmia Subcontractor 2023, Jönköping

Elmia Subcontractor är Europas ledande fackmässa för leverantörer till processindustrin. Det är ett återkommande besök varje år i Sollex kalender för inspiration och tekniska framsteg. Ett starkt engagemang för att minska CO2-utsläppen tillsammans med FN:s 17 mål var som ett mantra på Subcontractors mässgolv.

Återigen från ett Sollex-perspektiv fanns det många nya material som behöver skäras. På InnoDex inspirationsarena kunde man hitta läderliknande material tillverkade av sjögräs, hampafiberprodukter, förpackningar i hö samt nya skum- och kartongmaterial. Flera seminarier om hållbarhet hölls med några mer eller mindre praktiska tips och tricks om hur man får sin hållbarhet granskad.


_______


2023-05-10

Plastteknik Nordic 2023, Malmö

Plastteknik Nordic 10-11 Maj | Malmömässan | Malmö

Detaljer:

Start: Onsdag 10 maj, 2023: 09.00-17.00

Slutar: Torsdag 11 maj, 2023: 09.00-16.00

Plats:

Malmömässan

Mässgatan 6

215 32 Malmö

Sverige

Klicka här för att få entrébiljetter

Plastteknik Nordic - mässan som belyser fördelarna med plast- och gummiindustrin. Under två dagar har man möjlighet att lära sig mer om vad som gör plast till ett unikt och mångsidigt material. Som deltagare på Plastteknik Nordic kommer man att få ta del av nya och innovativa lösningar som kommer att revolutionera i vår framtid. 

Vi ser fram emot att träffa dig på Plastteknik Nordic och utforska hur vi tillsammans kan förbättra vårt samhälle med hjälp av plast!

Träffa Sollex på Plastteknik Nordic mässan 10-11 maj 2023 i Malmö! Kontakta oss för att stämma ett möte med Johan Falk och Beata Agrell. Vi  kan hjälpa er med expertråd och lösningar på skärproblem vid produktion av t.ex. PCR-plast, agriplast, plastfilm med tillsatser, sträckfilm osv.

-- Ladda ned Sollex industrikatalog 2022/23 --

______


2021-12-07

Den 1-2 december hölls Plastteknik Nordic-mässan i Malmö med fokus på den senaste tekniken och frågorna inom plast- och gummitillverkning. De fantastiska Sollex-representanterna Johan Falk och Beata Agrell var på plats, eftersom vi alltid vill veta mer om aktuell produktionsteknik, nya material och deras tillämpningar. Vi kommer att berätta exakt vad som var intressant och innovativt på mässan längre fram.

Stronger, lighter, greener. Fossil free is the way to be

Plastteknikmässan 2021 går verkligen i miljövänliga tankar. Spännande material som biobaserad TPE, Durasense ECO S40 (träfiber och Bio PE), Trifilon Biolite, sockerrör och cellulosa behöver också skäras, precis som Bio gaias material baserat på Biomassa och kalk. En nyhet som också är spännande är Biomere (ett bionedbrytbart vax) som undviker mikroplaster, är 100% bio baserat och har samma prestanda som ej nedbrytblada polymerer. Nyckeln är att det är fossilt nedbrytbart och att man kan hantera den precis som ny plast.

Likaså behövs knivar och knivblad för att återvinna plast. Plastteknikmässann i Malmö 2021 blev ett eldorado av olika material, maskiner och tekniker för att tillverka Plast. Sollex var där och träffade kunder som vi diskuterade knivar och knivblad för att skära återvunnen plast, plast av socker och cellulosa och bioplaster.

Nyvara eller återvunnet det är samma frågeställningar för att skära:

  • ABS, PMMA, TPU, ASA, POM, PPA, SAN, PP, PPS, PA, PS, PC,  PC/ABS,  PC/PBT,  PBT,  PE

Som att dessa förkortningar var nog. Här kommer förkortningar från Safic Alcan som:

  • ABS, SANm ASA, GPPS, HIPS, EVA, EEA, EBA, EMA, Terpolymers, Na/Zn Ionomer, Functional polymerer, Acrid copolymers, Adhesive resin, Ethylene polymer resin, Ethylene copolymer, PPA, PET, PETG, APET, CPET, rPET, PMP, UHMW-PE, MS, N-SBC, SBC, TPE, TPU, TPV, POM Copolymer, POM Homoploymer, PBT, PA6, PA66, TPC-ET, PP LGF, PA, PP, ABS, PP, Bioplastics, PC, PA6, AMIDE Waxes, Polyethelne Waxes, Hybrid waxes, Fischer-Tropsch waxes, Sugar Cane waxes, Micro sized PTFE, Micro sized silica, Biodegradable Waxes.

Att reda ut vilka knivar och rakblad som behövs för att skära alla dessa material i olika tjocklekar är utmanande. Vi rekommenderar att du hör av dig och så så hittar vi en gemensam lösning för att skära just ditt material.

________


2021-11-25

Ta chansen att träffa Sollex på Plastteknik Nordic i Malmö

Plastteknik Nordic är mötesplatsen för dig som vill veta mer om plast och gummi. Mässan går av stapeln 2021-12-01 och 2021-12-02 på Malmömässan. Plastteknik Nordic är en utställning som presenterar plast- och gummibranschens nyheter och trender. Man kan lära sig mer om vad som utmärker plast som material, dess egenskaper, tillverkningsmetoder, vilka miljöeffekter det för med sig samt ta del av de senaste innovationerna. Naturligtvis finns frågan om återvinning av plast och miljöfrågor med på mässan.

Centralt på Plastteknik Nordic är: 

  • Polymera Material

  • Industridesign & Innovationer

  • Produktion & Bearbetning

  • Cirkulär Ekonomi

  • Plastens roll i samhället

Sollex anser att additiv tillverkning, efterbehandling, 3D printade plastdetaljer, polymproduktion och nya designprodukter är särskilt spännande ämnen på mässan.

Det blev flera trevliga kundmöten, och mycket intressanta lärdomar från nordens främsta plastproducenter! Framtiden stavas hållbarhet! Vi träffar gärna kunder och intressenter och vore mycket tacksamma om du hör av dig så vi kan ordna ett möte.


_______


2021-11-10

Sollex på Elmia Subcontractor 2021

Sollex har besökt Elmia Subcontractors 2021

Det fanns en tydlig röd tråd – Smart industri, Hållbarhet, Kompetens samt Samverkan – som genomsyrar hela arenan. På Subcontractor InnoDex hittar man många intressanta cirkulära material men också väldigt mycket material för 3D-printing och högteknologiska material med unika egenskaper. Kan kanske sammanfattas med hållbarhet, nya material och mängder med tekniska tankar för knivintresserade.

Tankar kring ytbehandlingar av knivblad och rakblad

Elpolering av rostfritt stål blir syrafast och lättare att hålla rent En nyhet för Sollex är att vi kan ytbehandla rostfritt stål med elpolering. Detta innebär att vi kan tillverka knivar och knivblad i rostfritt stål som blir syrafasta. En annan fördel med att elpolera rostfritt stål är förutom syrafastheten att stålet blir blankare, slätare och lättare att hålla rent.

Stora knivar i rostfritt stål 

Sollex kan efter mässan konstatera att vi har förbättrade möjligheter att tillverka stora knivar i rostfritt stål. Små snabba serier med snabba leveranser.

Fräscha nyheter om beläggningar av knivar och rakblad 

På Elmiamässan fanns en rad leverantörer av ytskikt och beläggningsarbete. Sollex kan belägga rakblad och knivblad med en mängd olika ytskikt. Det knepiga rengöring och temperaturer för att få perfekt belagda knivar och rakblad. Därför benämner vi Sollex belagda knivar och rakblad med vilken kvalité som är bäst lämpad för att skära specifika material vad de är bäst optimerade till att skära. Dessa kvalitéer är utprövade och säkerställda att de fungerar för plastfilmstillverkande industrier. Men rent teoretiskt kan vi belägga knivar och rakblad med tex: TiN, AlCrNAlCrN-based Crosscut Plus, TiAlN, Hardcut Plus, PVD beläggningar baserade på TiSiN, Tetrabond Plus, CVD beläggningar såsom Bernex 29HSA Plus alpha, aluminium oxid, PVD beläggningar såsom DLC, Triobond, PACVD beläggningar, CrN och ADLC. Men innan du som kund vill testa några av dessa nya beläggningar och beläggningstekniker så ber vi er att testa våra beläggningar K, Z och T. Dessa är väl beprövade och vi vet att de fungerar över tid.

Sollex presenterar nyheter inom precision och laserhärdning 

 På Elmia subcontractor lanserar Sollex nyheter kring precision och laserhärdning av knivar. Detta gäller störra maskinknivar och framförallt underknivar. Dessa kan vi precisionshärda och duplexhärda (härda dubbelt). Med laserhärdning kan Sollex härda knivar med en härdbredd på 6mm till 40mm och ett härddjup på 0,2mm till 2mm.

Nya stålmaterial Sollex kommer analysera knivar tillverkade av Toolox 44 för att utvärdera om vi kan förbättra hållbarhet och prestanda på vissa utvalda maskinknivar.

Nya spännande material att skära och inspireras av

Det fanns också utställningar om nya uppfinningar (Swiss wood card, Phase-Change-Material PCM, Cykeldäck tillverkade av maskrosgummi, 3D-sandutskrift med biologiska bindemedel, Induktionsvärmesystem för fordonsindustrin och system optimerat för stimulering av magnetfält, Bras Industrial 3D-utskrift, 3D-utskrift av zinklegering, Magnetiserbara plastföreningar mm), brand new material (Scalite Fish Scales Board, BananaTex, Sonowood, Metallskum för lättviktsbatterier, AppleSkin, Desserto leather, natural fiber-reinforced bioplastics, PyroTex medic och många andra) och samhällsfrågor som "unclean plastics project", som tar upp det mycket relevanta ämnet föroreningar orsakade av pandemin. Nedan följer några av de material som Sollex vill ta upp.

brand new bio material Scalite Fish Scales Board, BananaTex, Sonowood, Metallskum för lättviktsbatterier, AppleSkin, Desserto leather, natural fiber-reinforced bioplastics

Kaktusläder Desserto är det nyaste miljövänliga tyget 

Desserto är ett mycket hållbart växtbaserat veganskt läder som tillverkas av cellulosa från kaktusblad. Desserto utvecklades 2019 av de mexikanska entreprenörerna Adrian Lopez och Marte Cazarez och erbjuder ett växtbaserat alternativ till läder, utvecklat från kaktusväxter. Materialet är fritt från giftiga kemikalier, ftalater och PVC-fritt. Desserto är delvis biologiskt nedbrytbart och har de tekniska specifikationer som krävs av mode-, möbel- och till och med bilindustrin. Tack vare sin starka molekylära bindning erbjuder materialet hög motståndskraft mot nötning, gnidning, rivning och stor hållbarhet. Det har konkurrenskraftiga egenskaper när det gäller hantering av fukt och vätskor och är helt andningsbart.

nya miljövänliga Eko-vänliga biomaterial på Elmia Subcontractor 2021

AppleSkin - Nytt Biobaserat Läder tillverkat av Äpplen 

 AppleSkin är namnet på ett biobaserat läderalternativ med lågt koldioxidavtryck som tillverkas av rester från äpplen. Det är ett innovativt nytt material som kommer från Italien från äpplen som odlas i Bolzano. Materialet består till cirka 20-30 % av äpplen: stjälkar, frön, äppelskal och fibrer. Efter att saften har pressats ur äpplet samlas resterna in och bearbetas, och torkas sedan naturligt till ett fint pulver. Detta pulver blandas med en bioplast och appliceras i lager på en bärare, t.ex. bomull. Vid en temperatur på cirka 130 C smälter materialen samman. För sin innovativa, patenterade textilteknik tilldelades FRUMAT, som uppfann äppelskinnlädret, det prestigefyllda priset Green Carpet Fashion Award i Milano 2018.

Biobaserad sandwichboard - ersättning för dåligt återvinningsbara sandwichmaterial. 

Den biobaserade sandwichbrädan består av ett linfibertyg och biobaserat harts och utvecklades för att ersätta dåligt återvinningsbara sandwichmaterial. I kombination med olika förnybara kärnmaterial har sandwichmaterialet sitt ursprung i en särskild tillverkningsprocess.


______


2021-09-29

Träffa Sollex på industri och teknikmässan HI i Herning Danmark

Ta chansen att träffa Sollex på HI i Herning i Danmark.

HI går av stapeln 2021-10-05 tom 2021-10-07. Sollex kommer att vara där och arbeta i gångarna. Sollex kommer att vara där och ha med oss delar av vårt mycket breda sortiment av industriknivar.

Hi-mässan utmanar tankebanorna med det senaste, bästa och viktigaste inom innovation, teknologi och industri. Besökarna är ingenjörer, tekniker, avdelningschefer, maskinarbetare, inköpare, VD:ar och utvecklare inom industrier som forskning och utveckling, maskiner, transport, kemisk industri, rådgivning, energiförsörjning, livsmedel, plast, glas och betong.

Det är första gången som Sollex besöker HI-mässan men vi tror att det kan vara en bra mötesplats för kunder och intressenter av våra fantastiska knivar, knivblad och industrirakblad. Vi träffar gärna kunder och intressenter och vore mycket tacksamma om du hör av dig så vi kan ordna ett möte.


esökarna är ingenjörer, tekniker, avdelningschefer, maskinarbetare, inköpare, VD:ar och utvecklare inom industrier som forskning och utveckling, maskiner, transport, kemisk industri, rådgivning, energiförsörjning, livsmedel, plast, glas och betong.

______


2020-03-10

Sollex ställer ut på underhållsmässan Underhåll 2020

Nu är det dax för Underhåll 2020 i Göteborg.

Vi hälsar alla besökare och kunder varmt välkomna till vår monter B09:69 där  vi visar maskinknivar, säkerhetsknivar och industrirakblad.

Sollex, norra Europas ledande leverantör av knivar, knivblad och industrirakblad ställer ut på underhållsmässan Underhåll 2020. Mässan går av stapeln 10-13 mars 2020 på Svenska Mässan i Göteborg.

Sollex kommer att visa upp ett brett sortiment av säkerhetsknivar, knivar, knivblad, industrirakblad och maskinknivar. 

Ett tema på årets mässa industriell säkerhet och personligt skydd. Personligen kan jag inte tänka mig något viktigare än att man använder säkra säkerhetsknivar i svensk industri. Om man vill lära sig mer om säkerhetsknivar passar det jättebra att komma och besöka Sollex på Underhåll 2020.

Vi önskar alla som är intresserade av Sollex vassa produkter hjärtligt välkomna till vår monter B09:69 på Underhåll 2020.

På mässan kan du se hur andra företag har löst sina drift- och underhållsproblem, hitta ny smart teknik, träffa nya och befintliga leverantörer och få koll på konkurrenterna. 50-talet kostnadsfria seminarier med temat "smart maintenance" ger dig affärsnytta, teknik och inspiration. Som VD kan man djupdyka i hur digitaliseringen påverkar er verksamhet, ta lärdom av andra och öka produktiviteten. Det ordnas en konferens om innovation och digitalisering. För Underhållsansvarig finns om hur anställda kan öka sin kompetens och problemlösning live. Om du arbetar som underhållsansvarig och är intresserad av knivar, knivblad eller rakblad se till att besöka Sollex monter på Underhållsmässan 2020 i Göteborg.

Den 11-12 mars arrangeras Skyddsombudsdagarna. Med fokus på hälsa och god arbetsmiljö samlas branschens aktörer för att lyfta frågor krig arbetsmiljöarbete och säkerhetskultur utifrån rollen som skyddsombud. Ett arrangemang av Underhållsmässan i samverkan med IF Metall, Nordic Safety Association och Dagens Arbete. Sollex säkra säkerhetsknivar måste stå högt på listan av intressanta produkter för skyddsombudsdagarna.

______


2020-01-15

Träffa Sollex på säkerhetsmässan Säkerhet i Malmö

Ta chansen att träffa Sollex på säkerhetsmässan Säkerhet i Malmö. 

Säkerhetsmässan går av stapeln 2020-02-26 och 2020-02-27 på Malmömässan. Sollex kommer att vara där och arbeta i gångarna. Sollex kommer att vara där och ha med oss delar av vårt mycket breda sortiment av säkerhetsknivar. Vi representerar de ledande tillverkarna av säkerhetsknivar såsom Martor, Mure & Peyrot, Slice, Klever och våra egna säkerhetsknivar från Sollex.

Vi träffar gärna kunder och intressenter och vore mycket tacksamma om du hör av dig så vi kan ordna ett möte.

______


2019-09-25

Sollex närvarar på Ahlsellmässan i Arlöv

Den 25 September är det dags för Ahlsellmässan i Arlöv. Sollex kommer självklart vara på plats och ser fram emot att träffa utställare från bland annat bygg, industri och fastighetsbranschen. Hör gärna av er om ni vill träffas över en lunch eller en kopp kaffe!

______


2019-05-20

Sollex närvarar på Plastteknik Nordic på Malmömässan

Den här veckan tog Plastteknik Nordic plats på Malmömässan, och Sollex var självklart där! Det blev flera trevliga kundmöten, och mycket intressanta lärdomar från nordens främsta plastproducenter! Framtiden stavas hållbarhet!

______


2019-04-06

Sollex och Brunner ställer ut på Skomakarmässan 2019

Helgen, den 6-7 april 201, är det dags för Nordens största skomakarmässa i Jönköping. Sollex kommer självklart att vara på plats i montern tillsammans med Brunner, och ser fram emot många trevliga möten. Brunner är Sollex återförsäljare till skomakare och ortopediska inlägg.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.