5K slitterblad med keramisk beläggning för skärning av plastfilm - sollex blogg
Aleksandra

5 Sollex Bästsäljande Knivar

Detaljerad genomgång av Sollex mest populära och bästsäljande knivar

Innehåll:

  1. 2PlusS Yrkesblad
  2. Spetsblad: 761, 761X, 761V
  3. 5K Slitterblad
  4. 180P Brytblad PRO
  5. 10P Krokblad PRO

#1. 2PlusS Yrkesblad PRO

Universella rakblad för hantverk, renovering och bygg

Professional 2PlusS rakblad är individuellt förpackade i skyddande vaxpapper

2PlusS PRO, Sollex industriella yrkesblad kända för användning inom både industri och hantverk, är företagets mest sålda produkt. Varje år levererar Sollex  2 miljoner rakblad till målare, hantverkare och detaljhandelsbutiker. Varje rakblad är individuellt förpackat i paraffinpapper och finns i förpackningar om 10 eller lådor om 100 stycken. Förpackningen är utformad för att kunna säljas i detaljhandeln. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser för återförsäljare. Kontakta oss via telefon eller e-post om du vill samarbeta och presentera Sollex produkter av högsta kvalitet i din butik.

2PlusS: Design, mått och ytbeläggning

Mått: 40 x 22 x 0.20 mm.

Material: Tillverkat i kolstål.

Ytbeläggning: En tveeggad design som kompletteras med ett skyddande oxidskikt.

2PlusS-rakblad förbättras kontinuerligt. Dessa rakblad av industriell typ erbjuder oöverträffad skärpa och hållbarhet, vilket gör dem till en favorit bland målare och dekoratörer.

2PlusS-bladet är kompatibelt med olika verktyg, inklusive tapetknivar från Anza, Stiwex, Habo, samt hyvlar och skärare. Dess praktiska användning ger flexibilitet i olika arbetsmiljöer. 2PlusS-blad fungerar som alternativ till professionella rakblad som Mäster Professional Blade 9454005, Anza Industrial blade 631010, Stiwex Industrial blade 9335, Habo Brushes Professional Blade 220030 och Hard Head Razor Blade.

Användningsområden för 2PlusS 

Små delar av kork skärs med yrkesblad för att fästas på träblåsinstrument som dämpare mellan klaffar, trä och metall - Sollex blogg

Dessa industrirakblad är idealiska för skärning i en mängd olika material, t.ex. tapeter, tyg, filt, gummi, läder, vinyl och plastfilm. 2PlusS är smidig lösning för olika uppgifter.

Läderbearbetning: Perfekt för komplicerade skärningar i läder, vilket ger rena kanter på produkter som plånböcker och bälten.

Grafisk design och bokbinderi: Ovärderlig för grafiska formgivare och bokbindare för exakt skärning av papper, kartong och liknande material.

DIY-projekt: Idealisk för DIY-entusiaster för precisionsskärning.

Restaurering: Lämplig för känslig rengöring eller borttagning av material i restaureringsprojekt, särskilt med artefakter eller målningar.

Medicinska och laboratoriska tillämpningar: Användbart i laboratorier eller medicinska miljöer för provberedning eller dissektion.

Modellbygge och skulptur: Perfekt för hobby och konstnärer för detaljerat arbete med modeller eller skulpturer, särskilt med material som lera, kartong, kork eller skum.

Läs här hur Evolutionsmuseet i Uppsala använder 2PlusS industrirakblad.

Läs här hur Rickard Svenssons Musikverkstad använder Sollex yrkesblad 2PlusS PRO för att reparera musikinstrument.

***

#2. Spetsblad: 761, 761X, 761V

Spetsblad 761 är ett gammalt Martor spetsblad 761.08 som Sollex levererar i tre olika varianter: i stål (art nr 761), keramiskt belagt (art nr 761X) och i hårdmetall (art nr 761V). Det spetsiga bladet används vanligtvis för håltagning, punktering och perforering.

martor 761.08 spetsiga maskinknivar ritning - sollex blogg

761: Mått och Design

Mått: 33 x 26 x 0,80 mm

Slipning: Dubbeleggad / tvåsidig / enkel fas

Sollex spetsigt maskinblad som Martor 761 keramiskt belagt

761-blad med spetsig tipp är mycket vassa och har två skärkanter. Knivarna är 33 mm långa, 26 mm breda och 0.80 mm tjocka. 

Mått: 33x26x0.80mm

Slipning: 2-sidig, enkelfasad, 2 skäreggar. 

761 spetsblad är mycket vassa och möjliggör genomskärning av hårdare material med liten ansträngning.

Sollex spetsiga knivar är tillverkade av stål, keramikbelagt stål och solid volframkarbid. Stål är relativt mjukt, vilket ibland är nödvändigt i tillverkningsprocessen. Det keramikbelagda bladet kombinerar inre mjukhet med en extremt hård yta, vilket ger det tillspetsade bladet flexibilitet och hållbarhet. Utförandet i solid volframkarbid är extremt hårt, vilket ger det spetsiga bladet precision och extrem hållbarhet.

Användningsområden för 761 Spetsblad

761 Spetsblad används oftast för att göra perforeringar i papper, kartong eller förpackningsmaterial. Det är särskilt användbart när man vill skära specifika perforeringsmönster i papper eller kartong.

761V-bladet är ganska ömtåligt när det sätts in i maskinen och kräver varsam hantering. Men när det väl är på plats har det en mycket lång livslängd.

761V-bladet används i stor utsträckning av tillverkare av förpackningar, papper och kartongprodukter. Många maskintillverkare har denna kniv i sina skärmaskiner för förpackningsprodukter.

Läs en kundstudie på vår blogg om vår svenska kund Rock Safety Systems och hur de använder 761 spetsblad för att tillverka unika bultar för bergförstärkning - ;Unique Method of Rock Reinforcement [Customer Case] ❘ Sollex


***

#3. 5K Slitterblad

5K slitterblad med keramisk beläggning - sollex blogg

Slitterblad är industriella rakblad som används i "slitter rewinder" maskiner för att skära tunna mjuka material. Till exempel vid tillverkning av blåst plastfilm används slitterblad för att skära plastfilm till en specifik bredd och sedan linda upp den på rullar.

I allmänhet är 5K industrirakblad lämpliga för att skära plastfilmer med tillsatser och papper. Den skyddande keramiska beläggningen gör skäret mycket mer hållbart. 

5k rankas som den tredje mest sålda Sollex-produkten på grund av dess breda användningsområde, utmärkta skärkvalitet och höga skärprestanda.

5K: Mått och Design

Mått: 57 x 19 x 0,40 mm

Slipning: Dubbel egg / tvåsidig / trippel fas

5K Slitterbladet har svarta keramikbelagda eggar med en finkornig hårdmetallstruktur. Beläggningen skyddar eggen optimalt vid skärning av plastfilm med tillsatser som kalciumkarbonat, PCR och PIR, olika masterbatcher. FDA- och EC-godkänd för kontakt med livsmedel.

Dessa rakblad motsvarar Cadence Optima Ceramic Rounded Slotted Razor Blades OF-SLC15-RE-S och Fortis Rounded Slotted Razor Blade - Double Edge 20.80.837-040.

Användningsområden för 5K Slitterblad

Blad med artikel 5K är Sollex mest sålda och mångsidiga slitterblad och är främst lämpliga för att skära av ett brett spektrum av material. Dessa industrirakblad är t.ex. definitivt lämpliga och rekommenderas för skärning av följande material:

  • Plastfilm med PCR och PIR. Läs mer om 5K- och PCR-film här
  • Förpackningsplastfilm med tryck. Läs mer om 5K för skärning av förpackningsfilm här
  • Vit plastfilm med tillsatser av kalciumkarbonat. Läs mer här
  • PE-skum. Läs mer om skärning av PE-skum here
  • Produkter som innehåller papper


***

#4. 180P Brytblad PRO 18mm

Sollex brytblad 180P PRO / extrablad till brytknivar 18mm

Sollex Brytblad PRO 180P 18mm är förstklassiga knivblad avsedda för professionell användning. Brytblad 180P kan snäppas av för att förnya skäreggen. Dessa brytblad fungerar i alla 18 mm brytbladsknivar. Knivbladen levereras i en dispenser om 10 blad, och 10 dispensrar per låda, vilket garanterar att det finns tillräckligt med knivblad för kontinuerlig användning.

Finns tillgänglig för försäljning i detaljhandeln i en hängande förpackning.

180P: Mått och design

Mått: 100x17.9x0.50mm

Slipning: enkel egg / dubbelsidig / dubbel avfasning

Sollex 180P-blad är tillverkade av tyskt högkvalitativt kolstål med hög kromhalt.

Sollex knivar och knivblad är av hög kvalitet och har lång hållbarhet - Köp knivar och blad online

Användningsområden för 180P brytblad

Använd dessa brytbara PRO-blad med de flesta 18 mm standardknivar från tillverkare som OLFA, Stanley, NT Cutter, Milwaukee m.fl.

Dessa brytblad är utmärkta för uppgifter som kräver exakta skärsnitt, t.ex. inom grafisk design, konst och hantverk eller detaljerat byggarbete. Den fina eggen gör det möjligt att skära papper, kartong, vinyl, tapeter och andra material med hög precision.

Brytbladsknivar som NT Cutter 5180 tillsammans med brytblad 180P är en snabb lösning för att skära förpackningar på lager eller fraktavdelningar, där det är vanligt att öppna lådor och skära igenom förpackningsmaterial.

Inom tillverkning och industri, särskilt när det gäller plast, gummi och icke-vävda material, är brytbladen användbara tack vare sin skärpa och förmåga att behålla en jämn skärkant.


***


#5. 10P Krokblad PRO

Krokblad för takläggare i förpackningen om 10st - Sollex knivblad

Krokblad PRO 10P har två krokar i ändarna för att skära genom tjocka material utan att skada materialet under, vilket gör knivbladet idealiskt för skärning i tjocka material som takpapp eller linoleum. Utformningen gör det möjligt att nå svåråtkomliga områden där vanliga universalknivar kan ha svårt att nå. Den primära skärningsmetoden för dessa knivblad är en dragande rörelse.

10P knivblad används ofta vid takläggning, golvläggning och andra krävande tillämpningar.  

Finns för försäljning i detaljhandeln i en hängande förpackning.

10P: Mått och utformning

Mått: 51 x 19 x 0.65 mm

Slipning: dubbeleggad / dubbelsidig / dubbel avfasning

Tack vare krokformen på bladet kan takläggarna haka fast i materialet och dra nedåt för ett rent snitt, vilket minskar ansträngningen vid kapningen.

Sollex byggkniv / delfinkniv 2000 för att skära i gipsskivor och takpapp med dispenser med extrablad inuti kniven

Användningsområden för 10P

Krokbladet används främst för att skära takmaterial som underlagspapp, takpapp och shingel. Dess utformning minimerar den kraft som behövs för skärningen. Förutom takmaterial är dessa knivblad lämpliga för skärning av golvmaterial, mattor, linoleum, PVC, EPDM.

Krokbladen 10P är kompatibla med en mängd olika universalknivar, inklusive Sollex byggkniv 2000 och delfinkniv 1280 för golv, Stanley Classic 199, 99, FatMax, Milwaukee Fastback etc.

Dessa Sollex krokblad 10P kan vara ett alternativ till följande krokblad: Mozart krokblad 110.065, 115.065; Lutz krokblad 1250.0650, 1251.0650; Milwaukee® krokblad 48-22-1932; Martor krokblad No. 55.70; Wolfcraft 4188000 krokblad; Dewalt takläggningsblad DWHT11134.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.